5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Belediyeden hizmet tanıtımı

Mardin Belediyesi tarafından bastırılan tanıtım dergisi zabıtalar tarafından dağıtıldı.

Zabıtalarla çarşı ve mahalle aralarında dağıtımı yapılan dergi, üç ay içinde yapılan hizmetleri anlatmakta ve özellikle şehrin temizliği konusunda halkı bilgilendirmektedir.

Derginin ilk sayfasında yaptıklarına dair yazı kaleme alan Mardin Belediye Başkanı M. Beşir Ayanoğlu yazısında şu ifadelere yer veriyor: “Göreve geleli üç ay oldu. Borç batağına gömülmüş, hizmet üretemeyen, kendisine olan inancını kaybetmiş bir kurumu devraldık. Enkaz edebiyatı yapmayı sevmiyorum ama gerçekten enkaz haline getirilmiş bir belediyeyi karşımıza bulduk. Belediyenin sorunları büyük gitmemiz gereken yol ince ve uzun yükümüz ağırdır. Tüm olumsuzluklara rağmen inancımız, kararlığımız ve heyecanımız saydığımız sorunlardan daha da büyüktür.

İlk önce yerlerde sürünen belediyemizin imajını düzeltmekle işe başladık. Kendi alanında deneyimli, Türkiye’nin en iyi okullardan mezun olmuş, şahsiyetli ve yaptığı işin uzmanı, dürüst insanları belediyeye transfer ettik. Halka hizmeti esas olan, halkın rahat etmesi için çalışan halkın sorunlarını kendisine dert edinen bir anlayışı belediyeye hakim kıldık. Yolsuzluğu sona erdirdik. Belediye bütçesini disipline ettik. Çok şükür çalışanlarımız maaşlarının büyük bir kısmını düzenli olarak her ayın on beşinde alıyor. Belediyenin ana binasını boyadık. İçini ve dışını yeşillendirdik. Belediye bina girişine personelin giriş-çıkış saatlerini denetim altına alan parmak izi cihazı yerleştirdik. Merkez binamıza güvenlik ve kamera sistemi taktık. Bazı birimleri yeniden yapılandırdık.

Hizmete susayan ve artık beklemeye tahammülü olmayan Mardin’imize yatırım finansmanı bulmak için Evliya Çelebi misali yollara düştük. Ankara’da kapısını çalmadık bakanlık bırakmadık. Bu çabalarımız meyvelerini verdi. Şehrimizin 50 yıllık çöp sorununu hal edecek yaklaşık sekiz milyon liralık katı atık tesisi ile eski Mardin su şebekesinin yenilenmesi projesini Mardin’e kazandırdık. Halka ne kadar hizmet etsek azdır. Çünkü biz belediye başkanı olarak hizmet için seçildik, hizmet için geldik.”

Burak ERDEM / Mardin KENTHABER
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 21:54:32
Güncelleme :25 Temmuz 2009 Cumartesi 11:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?