7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Belediyeden resmi nikah yaptırana altın

Midyat İlçe Belediyesi'nin başlattığı "Resmi Nikahsız Aile Kalmasın" kampanyası çerçevesinde resmi nikahlarını yapan ailelere ödül olarak altın dağıtılıyor.

Midyat Belediyesi Mart ayında yaptığı Meclis toplantısında aldığı karar ile dini nikahla evliliğini sürdüren çiftleri resmi nikah yapmaya teşvik için "Resmi Nikahsız Aile Kalmasın" kampanyası başlattı. Belediye'nin başlattığı çalışmayla resmi nikahı olmayan çiftlerin nikah işlemleri ücretsiz yapılıyor. Bunun yanında evli olan çiftlere resmi nikah karşılığında evlilik hediyesi olarak çeyrek altın veriyor. 31 Aralık 2008'e kadar devam edecek uygulamayla nikahsız hiçbir çiftin bırakılmaması hedefleniyor.

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, maddi imkansızlıklar nedeniyle resmi nikah yaptıramamış ve çocuk sahibi olmuş çiftlere yardımcı olmayı amaçladıklarını belirterek, "Bazı aileler resmi evlilikleri olmadığından dolayı resmi kurumlardan yeterince yararlanamıyor. Hatta çocuklarını okula da kaydedemiyor. Daha önce yapılan Adrese Dayalı Nüfus Sayımı'nda birçok ailenin bu şekilde varlığını tespit ettik. Yaklaşık 250 ailenin varlığını tespit ettik. Yasal olarak kayıt altına alınmalarını sağlamak için bu kampanyayı başlattık. Mali durumları göz önüne alındığında da aynı şekilde bu ailelerin resmi cüzdan alamayacaklarını gördük. Biz uluslararası evlilik cüzdanı ve resmi kurum giderleri ile birlikte yaklaşık 100 YTL'lik masrafı almadan, bu ailelerimizi çeyrek altın ile ödüllendireceğiz. Sloganımız, 'Resmi Nikahsız Aile Kalmasın' '' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 12:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esentepeli canahmet IP: 88.234.173.xxx Tarih : 14.03.2008 00:11:47

EVET DÜNYA YA ÖRNEK GÖSTEREBİLECEĞİM KİŞİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN BİLE BUNUN GİBİ YAPMAMIŞTIR... BİR MİDYAT LI OLARAK BAŞKAN ŞEHMUS NASIROĞLUNA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM... ÇÜNKÜ MİDYAT A O KADAR HİZMET ETTİKİ ANLATAMAM YANİ BAŞARILARIN DEVAMINI DİLERİM...