8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Belediyenin ilk iftar yemeği

Mardin Belediyesi tarafından geçen yıllarda kurulan aş evi bu yıl da eski halk eğitim salonunda açılarak gelenek devam ettirildi.

Mardin şehir merkezinde yaşayan fakir ve kimsesiz vatandaşların Ramazan ayı boyunca sıcak bir yemek yemelerini sağlamak için kurulan aş evinin Ramazan ayı boyunca hizmet vereceğini belirten Belediye Başkanı Metin Pamukçu, "Belediyemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen aş evinde Ramazan ayı boyunca günde ortalama 2 bin 800 kişiye 4 çeşit sıcak yemek verilmektedir. Rahmet ve bereketiyle kavuştuğumuz Mübarek Ramazan ayında yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak amacıyla belediyemiz ve hayırsever işadamları ile el ele vererek hayırlı bir hizmeti halkımıza sunmanın sevinci içindeyiz" dedi.

Belediyenin aş evinde verilen ilk iftarın sponsorluğunu Nargaz firmasının üstlendiğini ifade eden Başkan Pamukçu, "Fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza Ramazan ayı boyunca ücretsiz olarak iftar yemeği sunacağız. Her gün hayırsever bir işadamımız aş evinde iftar yemeği verecektir. Mardin'deki bütün hayırsever işadamlarına buradan sesleniyorum; buradaki yoksul ve fakir ailelere bir yardım eli uzatsınlar" ifadelerini kullandı.


Aş evindeki Ramazan ayının ilk iftarına Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Belediye Başkanı Pamukçu, Nargaz firması temsilcisi Hüsamettin Aşiti ve çok sayıda vatandaş katıldı. Pamukçu, aş evine gelen vatandaşları kapıda karşılayarak sohbet edip dertlerini dinledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 17:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?