5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Beton büfeler yıkılıyor

Mardin Valiliği, Belediye Başkanlığı ve TOKİ işbirliğiyle başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında tarihi mekanların önünü kapatarak görsel kirlilik oluşturan beton yapıların yıkımına başlandı. 1. Cadde üzerinde 5 beton büfe belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Bir süre önce kamu binalarından başlatılan yıkımların, cadde üzerinde bulunan ve görsel kirlilik oluşturan büfelerin yıkımı ile sürdürüleceği belirtilirken Vali Hasan Duruer, tarihi doku içinde bulunan tüm çirkinliklerin ortadan kaldırılacağını söyledi.

İlk etapta kamuya ait binaların yıkılacağını ifade eden Vali Duruer, "Tarihi doku içinde göze çirkin gelen her şeyin en kısa sürede kaldırılacağını söyleyebilirim. Mardin'i eski dokusuna kazandırmak için çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Bin 500 metre sokak ıslah çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Bu sokaklarda elektrik direklerini kaldırdık, altyapısını değiştirdik ve duvarlardaki betonları temizledik. Ciddi anlamda görsel kirlilik oluşturan 500 evin yıkım çalışmalarına en kısa zamanda başlanacak. Bu arada cadde üzerinde bulunan ve tarihi dokuya ters düşen kulübe ve büfeleri de en kısa sürede ortadan kaldıracağız. Mardin'in turizmden büyük beklentileri var. Bu beklentilerin gerçekleşmesi için görsel kirliliklerin ortadan kaldırılması gerekir"
dedi.

Proje kapsamında 1. Cadde üzerinde kız meslek lisesi önünde bulunan 5 beton büfe belediye ekipleri tarafından yıkılırken Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ise kentsel dönüşüm projesi ile kentin gerçek kimliğine kavuşacağını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 19:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?