5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Beyaz perde projesi start aldı

Mardin Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından hazırlanan "Beyaz Perde, Beyaz Sayfa" projesi Valilik tarafından ayrılan bütçe ile hayata geçirildi.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından 4 köyden, 14 haftada toplam 2 bin öğrencinin sinema ile tanışması hedefleniyor. Proje kapsamında haftada 150 öğrencinin ağırlanması planlanıyor. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği (TDP) ile Mardin Belediyesi arasında imzalanan protokol ile ilk aşamada merkeze bağlı Cevizlik, Akbağ, Harabelik ve Haydar köylerinde bulunan 150 öğrenci sinema ile tanıştı. 'SineMardin' adlı sinema salonunda oturan öğrenciler sinema ile ilk kez tanışmanın sevincini yaşadı.

AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, Emniyet Müdür yardımcısı Ali Öz, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Serdar Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal ve öğrenciler, "120" isimli filmi izledi. İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç yaptığı açıklamada belediye ile TDP Bürosu arasında yapılan protokol ile sinemayı bir tam gün kullanma hakkına sahip olunduğunu belirterek, "Mardin'in merkez köylerinde henüz Mardin merkezini gezip görmeyen, bulundukları köy dışına hiç çıkmamış çocuklar, büyükler bulunmaktadır. Önceki tecrübelerimizde bölge halkının bu tür kültürel organizasyonlardan uzak kalmaları sebebi ile en küçük organizasyona dahi büyük oranda katılım gösterdikleri görülmüştür. Özellikle polis tarafından yapılması sebebi ile bu organizasyonun devlet-halk yakınlaşmasına faydalı olacağı düşünülmektedir. Getirilecek öğrencilerin taşınma ve iaşelerin karşılanması her hafta 150 öğrencinin ağırlanması planlanıyor. Bu grupların büyük kısmı köylerden ve ilçelerden getirileceği için gün boyu sürecek aktivitelerde yemek ihtiyacı hasıl olacak. 150 kişinin Polis Evi'nde bir öğle yemeği 450 TL tutmaktadır. 2009 yılı sonuna kadar 30 grup getirilmesi amaçlanmaktadır. Bununla birlikte, merkeze kendi imkanları ile gelmeleri mümkün olmayanların getirilmesi durumunda servis veya otobüs ayarlamak için tahmini 5 bin TL gideceği düşünülmektedir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 17:27:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?