3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Beyazsu Projesi'ne devam

Mardin'de Beyazsu Projesi çalışmaları kapsamında, Yenişehir Mahallesi Ravza Caddesi'nde su borusu döşenme çalışmalarına başlandı. 

Ravza Caddesi'nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Metin Pamukçu, "Yıllardır içme suyu sıkıntısı çeken Yenişehir Mahallesi'nin yeni yapılaşmadan dolayı ek ishale hattından 700 metre kanal kazarak, bu çevrenin su ihtiyacının teminini sağlayacağız. Şu anda Beyazsu'nun 1. ve 2. etap ihalesi yapılmış olup, çalışmalar devam etmektedir. Projenin en kısa zamanda bitirilmesi için çaba sarf ediyoruz" dedi. 

İnsanların hayati ihtiyaçlarının başında suyun geldiğini söyleyen Başkan Pamukçu, "İnsanları, en zaruri ihtiyaç olan sudan mahrum bırakmak insanlığa yakışmaz. Halkımdan aldığım emaneti sorumluluk içinde yürütüyorum. Günümüze yansıyan sorunları da akılcı yaklaşımla ve ortak çözümlerle çözeceğiz. Bugün verilen suyun değeri bizim için çok büyüktür. Su, toplumların olmazsa olmazlarındandır. Su yoksa, hayat da yoktur. Bu nedenle Yenişehir semtimizde ve diğer semtlerimizde bu tür sorunlar bitene kadar bizlere rahat yok" diye konuştu. 

Yenişehir Mahalle Muhtarı Turan Tunç ise, "1985 yılında imara açılan Yenişehir semtimizin su ihtiyacının karşılanamaması, altyapının tamamlanmaması bizleri son derece üzmekteydi. 21 yıldır belediyeler günde bir parke taşı koysaydı, günde 1 metre kanalizasyon döşeseydi, bu hallere gelmezdik. Son 3 yılda yapılan gerek parke döşeme, gerekse su ve yeşillendirme konusunda Belediye Başkanımız Metin Pamukçu'nun gösterdiği duyarlılığa ve yapmış olduğu çalışmalara Yenişehir semti halkı adına sonsuz teşekkürlerimi arz ederim. Çok kısa sürede semtimizin birçok sorununu halledip, halkımızı refaha kavuşturmuştur. Kendisine ve ekibine başarılar dilerim" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 13:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?