5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Bilge köyde Babalar Günü

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde düzenlenen saldırıda ailesini kaybeden çocuklar köy meydanına kurulan oyun parkında köy muhtarı Abdurrahman Çelebi'nin Babalar Günü'nü kutladı.

44 kişinin katledildiği Bilge köyünün muhtarı Abdurrahman Çelebi, köyde ailesini kaybeden çocukların acılarını hep birlikte paylaşacaklarını ifade etti. Muhtar Çelebi salıncakta ve kaykayda çocukları kaydırırken düzenlenen kampanyalar çerçevesinde Bilge köyünde öksüz kalan çocukların eğitimi için 150 bin TL toplandığı öğrenildi.

44 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan katliamın ardından Bilge köyünde pek çok çocuk ya annesini ya babasını ya da ikisini birden kaybetmişti.
Bugün Babalar Günü'nde çocuklar anne ve babalarını ziyaret edemezken, Muhtar Abdurrahman Çelebi'nin Babalar Günü'nü kutladı. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği Abdurrahman Çelebi, duygulu anlar yaşadı.

Öksüz kalan çocuklar ile birlikte oyun parkında oynayan Abdurrahman Çelebi katliamda hayatını kaybedenlerin çocuklarını salıncakta sallarken gözleri doldu. Çelebi, "Bu bana verilen bir şans. Bu çocuklara bakamaya devam edeceğim" dedi.

150 BİN TL YARDIM TOPLANDI
Mardin Valisi Hasan Duruer, katliamdan sonra yardım kuruluşlarının harekete geçtiğini ve katliamda yakınlarını kaybedenlerin yaralarını sarmak için düzenlenen kampanyalarda 150 bin TL toplandığını söyledi. Vali Duruer, "Kimsesiz kalan çocukların eğitim giderlerini karşılamak için kampanyalardan 150 bin TL nakit toplandı. Elde edilen gelirle kimsesiz çocukların eğitimlerinin tamamlanması sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 18:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?