5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Bilge Köyü'nde buruk bayram

Katliamın yaşandığı Bilge köyünde, Ramazan Bayramı buruk bir şekilde kutlandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren bayram namazı için camiye akın eden köylüler kılınan bayram namazının ardından birbirleriyle bayramlaştı. Daha sonra topluca mezarlığa giden köylüler yakınlarının mezarı başında dua etti.

ÇOCUKLARIN HALİ MUHTARI AĞLATTI

Özellikle anne ve babalarını kaybeden çocukların mezarlık başında dua etmesi yürekleri parçaladı. Ramazan Bayramı'nda anne ve babadan yoksun bir bayram geçiren 62 yetimin dramı Bilge köyü muhtarı Abdurrahman Çelebi'yi ağlattı. Anne ve babalarının mezarı başında ağlayan çocukların gözyaşları sel oldu. Kaybettikleri yakınlarının mezarı başında Kur'an-ı kerim okuyan köylüler saatlerce dua etti.

EN AĞIR CEZA VERİLSİN

Kaybettiği yakınlarının fotoğraflarıyla mezarlığa gelen 30 yaşındaki Fatma Çelebi'nin feryatları adeta köyde yankılandı. Katillere en ağır cezanın verilmesini isteyen Fatma Çelebi, şöyle konuştu: "Bu bayramda kimin elini öpeyim. Ne anam var ne babam ne de kardeşlerim ne de yakınlarım söyleyin ben kimin elini öpeyim. Bu bayramı bize zehir ettiler. Namazın başında bizleri öldürdüler. Hakkımızı helal etmiyoruz. Ailemizin hepsi öldürüldü. Üstelik halamın çocuğu bunu yaptı. Derdimizi kime söyleyeceğiz."

Kaybettiği anne ve babasının mezar taşlarını öpen ve mezar başında dua eden 12 yaşındaki Selim Çelebi ise şunları söyledi: "Ne anam kaldı ne babam. Bu bayramda öpecek el kalmadı. Benim için bugün bayram değil ölümdür. Çünkü kimsem kalmadı, ben nasıl bayram yapayım."

BASIN OLAYIN ÜZERİNE GİTSİN

Bilge Köyü Muhtarı Abdurrahman Çelebi ise, herkes bayramlaşırken Bilge köyünde herkesin kaybettiği yakınlarının acısını yaşadığını söyledi. 62 yetimle birlikte buruk bir bayram yaşadıklarını anlatan Çelebi, "Herkes sevinç içinde bir bayram yaşarken biz burada yüreklerimizi dağlıyoruz" dedi.

Mahkemenin dava sonrasında iki kişiyi tahliye etmesine tepki gösteren Çelebi, medya kuruluşlarından olayla daha çok ilgilenmelerini ve olayın üzerinde durmalarını istedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 15:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?