5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Bilge Köyü'nde buruk iftar

Mardin'e bağlı Bilge köyünde 4 ay önce yapılan katliamda hayatını kaybeden 44 kişinin yakınları iftarlarını buruk bir şekilde açıyor.

Geçtiğimiz yıl ramazan ayında oruçlarını anne babaları ile yakınları birlikte açan Bilge köyü çocukları bu yıl oruçlarını onlarsız açmanın üzüntüsü ve hüznünü yaşıyor. Kimi annesini, kimi babasını, kimi de hem anne hem babasını ve kardeşlerini kaybeden Bilge köyü çocuklarının acısını unutturmak için köylüler adeta seferber oldu.

Milli sporcu Nuri Patı tarafından köyde kurulan spor kompleksinde eğitimlerini sürdüren 62 yetim çocuk, akşam iftar saatinde ise köy muhtarı Abdurrahman Çelebi'nin evinde kurulan dam sofrasında geride kalan yakınları ile hep birlikte iftarlarını açıyorlar. Bilge köyünü ziyaret eden Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı izci grubu, Bilge köyü çocukları ile birlikte iftarlarını açtı. Bilge köyü yetim çocuklarını ziyaret eden izciler, önce 44 kişinin mezarını ziyaret ederek dua etti.

Ardından yetim kalan çocuklarla birlikte sosyal aktivitelere katılan izciler akşam saatlerinde ise iftarda Bilge köyü çocukları ile bir araya geldi. İftarlarını birlikte açan Mardinli izciler ve Bilge köyü yetim çocukları, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mehmet Fidan'nın yoğurduğu çiğköfteyi hep birlikte yedi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar muhtar Abdurruahman Çelebi'nin damında sohbet eden izci ve köylü çocukların kaynaşması herkesi duygulandırdı.

Bu yıl buruk bir ramazan geçirdiklerini belirten Bilge köyü muhtarı Abdurrahman Çelebi, katliamın ardından geride kalan 62 yetim çocuk için köyde hem anne hem de baba olduklarını söyledi.

Geçen yıl ramazan ayında anne ve babaları ile oruçlarını açan çocukların, bu yıl onlarsız iftar açmanın hüznünü ve acısını yaşadıklarını gözlemlediklerini ifade eden Çelebi, "Ramazan ayı bizim için bu yıl buruk geçiyor. Geride kalan yetim çocuklarımızla bundan sonra hayatımızı sürdüreceğiz. Ramazanda iftar vakti geldiğinde de köyde damda kurduğumuz iftar soframızda köylüler ve çocuklarımızla birlikte iftarlarımızı açıyoruz. Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı izci grubu çocuklarımızı ziyaret etti. Bugün onları iftarda ağırlıyoruz. Çocuklarımızın kaynaşması iyi oldu. Çocuklarımıza anne ve babalarının acısını unutturmak için köy olarak seferber olduk" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Fidan ise, "Her zaman bu tür etkinliklere iştirak etmek istiyoruz. İmkanlar dahilinde bundan sonra bu çocuklarımız ile bir araya geleceğiz. Bilge köyü muhtarı Abdurahman Çelebi'ye teşekkür ediyorum. Bizleri iftarda çok iyi ağırladılar. İnşallah gençlerimiz, çocuklarımız barış ve kardeşlik içinde yaşarlar" diye konuştu.

Bilge köyü yetim çocuklarını ziyaret eden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü izci grubu üyesi Veysi Esen ise, "Bilge köyü çocukları ile birlikte iftarda bir araya geldik. Köylü kardeşlerimizin acılarını paylaştık. Hayatımda gördüğüm en güzel iftardı. Burdaki kardeşlerimizin bize gösterdiği yakınlık ve sevgi bizleri duygulandırdı. İnşallah bu tür acılar bir daha yaşanmaz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 23:37:53
Güncelleme :1 Eylül 2009 Salı 23:46:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?