8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Bilge köyünde buruk karne sevinci

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde, 18'i ilköğretim, 15'i ana sınıfı olmak üzere toplam 32 öğrenciye karneleri dağıtıldı.

Karne dağıtımından önce okula giden 18 öğrenci okul bahçesinde toplandı. İstiklal Marşı'nın okunması ardından öğretmeni Sadık Akbulut, çocukların karnelerini sınıflarında dağıttı. Birleştirilmiş sınıfta öğrencileri toplayarak tatilde yapmaları gerekenler hakkında öğrencilere bilgi veren öğretmen Akbulut, çocuklara bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. Akbulut, "Çocukların eğitim durumları çok düşük onun için de ayrıca onlarla ilgilenmem gerekiyor" dedi.

Karne sevincini yaşayan öğrencilerden 3. sınıf öğrencisi Ayşe Çelebi büyüdüğünde çocukları iyileştirmek için çocuk doktoru olmak istediğini söyledi. Ahmet Çelebi ise tatilde bol bol kitap okuyacağını belirterek büyüdüğünde öğretmen olmak istediğini anlattı. Saldırıda anne ve babalarını kaybeden bazı öğrenciler, karne almanın sevincini anne ve babalarıyla paylaşamadı. Bilge köyünde karnelerini alan 3. sınıf öğrencileri ise katliamda hayatını kaybeden sınıf arkadaşları İrem Çelebi'nin mezarı başında toplanarak dua ettiler.

Muhtar Abdurrahman Çelebi, aradan geçen uzun süreye rağmen taziyelerinin devam ettiğini belirterek, "Hayat normale döndü. Her şey iyiye gidiyor. Çocuklar da kendilerini toparladı. Psikolojileri düzeldi. Yaşanan olaya kader diyelim. Bu çocukların arkasındayız. Onlara hem annelik hem babalık hem dayılık hem de amcalık yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2010 Cuma 19:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?