5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Bilge köyünde okul sevinci

4 Mayıs 2009 tarihinde Mardin'in Bilge köyünde 44 kişinin öldüğü katliamdan geriye kalan 62 yetim çocuğun okutulması için, Bilge köyünde ilköğretim okulu, ana sınıfı ve sağlık ocağı yaptırılıyor.

Bilge köyünü eğitim yuvası haline getireceklerini belirten köy muhtarı Abdurrahman Çelebi, olaydan sonra devletin 8 derslikli ilköğretim okulu, ana okulu ve sağlık ocağı yaptırmak için harekete geçtiğini söyledi. İlk olarak okul inşaatının başladığını ifade eden Çelebi, "Okul 45 günde bitirilip yeni eğitim öğretim sezonuna yetiştirilecek. Burada kalan 62 yetim çocuğumuzu bu okulda okutacağız. Bu çocuklarımızın okuması için gerekirse malımı mülkümü satacağım" dedi.

Çocukların eğitimi için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu vurgulayan Çelebi, "Yeter ki bu çocukları okutsunlar. Şu an 4 çocuğumuzu okutmak için Darüşşafaka eğitim kurumlarına gönderiyorum. Devletin desteği ile diğer çocuklarımı isteyen kolejlere gönderebilirim. Eğitim için her türlü fedakarlığa hazırım. Bu çocuklar okuyup adam olacak" dedi.

Katliamda annesi Ayşe ile babası Abdulkadir Çelebi'yi kaybeden 10 yaşındaki Ayşe Çelebi, doktor hastaları iyileştirmek istediğini söyledi. Olayda annesi Yıldız, babası Salih Çelebi'yi kaybeden 10 yaşındaki Ali Çelebi ise, polis olmak istediğini belirtti. Suçluları cezalandırmak için okuyup polis olacağını anlatan Çelebi, "Olayda anne ve babamı kaybettim. Artık tutunacağım dal kalmadı. Şimdi benim bir hedefim var. O da okuyup adam olmak ve topluma faydalı olmaktır. Bunun için İstanbul'a gidip okul okuyacağım" diye konuştu.

Bilge köyünde yaşanan katliamda anne ve babalarını kaybeden 10 yaşlarındaki Zeynep Çelebi, Hilal Çelebi, Remziye Çelebi ve Ali Çelebi de önümüzdeki günlerde okumak için İstanbul'da bulunan Darüşşafaka eğitim kurumlarına gönderilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 18:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?