5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Bilge köyünde yaralar sarılıyor

Mardin’de yaşanan katliamın mekânı Bilge Köyü’ndeki evler onarılacak, yeniden boyanacak. Hedef, çocukların travmayı daha kolay atlatabilmesini sağlamak...

Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde iki hafta önce gerçekleşen ve altısı çocuk, 16’sı kadın toplam 44 kişinin öldüğü saldırının yaraları, sarılmaya çalışılıyor. Taziye çadırında Kızılay’ın ardından, Mazıdağı Kaymakamlığı’nın görevlendirdiği bir aşçı tarafından günde iki öğün sıcak yemek dağıtılıyor.

Saldırının gerçekleştirildiği, eski muhtar Cemil Çelebi’ye ait ev ise temizlenerek yıkandı. Çelebi ailesi, köydeki kadın sayısının azalması nedeniyle valilikten “bir yıl boyunca günde iki öğün yemek hazırlanması” talebinde bulundu. Köylüler de, saldırı nedeniyle dul kalan yoksul kadınlara maaş bağlanmasını istedi. Çelebi ailesinin sağ kalan yaşça en büyük ferdi olduğunu belirten Osman Çelebi, devlet tarafından yaralarının hızla sarıldığını söyledi.

Köyün çehresi değişecek
Çelebi, “Evlerimizde zarar tespiti yapıldı. Olayın meydana geldiği ev tamamen temizlendi. Köydeki 29 evi tekrar onaracağız ve çocuklarımızın yaşadığı bu travmayı daha kolay atlatabilmeleri için bütün evleri boyayacağız. Köyün çehresini değiştireceğiz. Çocuklarımızı kin ve nefretten uzak tutacağız. Eğitimlerini ön planda tutacağız” diye konuştu.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 13:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?