5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Bilge Köyü’nden göç başladı

Bilge Köyü’nde 44 kişinin katledilmesinin ardından saldırıyı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle tutuklananların aileleri ve yakınları, köyden göç etmeye başladı.

Bugün akşam saatlerinde ölenlerin yakınlarından bir grup kadın, tutuklananların evlerine taşlı saldırıda bulunmak istedi. Jandarma ekipleri saldırganları önlerken, evlerin çevresinde önlemi artırdı.

Tutuklananların yakınları, akşam saatlerindeki saldırı girişimi ve kendilerine yönelen suçlamalardan bulandıkları için göç etme kararı aldı. İlk aşamada 12 ailenin taşınması için talepleri üzerine eşyayı taşıyacak kamyonlar getirildi. Göç edecek aileler eşyayı kamyonlara yüklerden jandarma evlerin damları ile çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Jandarmalar arasında kadın görevlilerin de bulunduğu dikkat çekti. Göç eden ailelerin nereye gidecekleri konusunda ise güvenlikleri gerekçesiyle herhangi bir bilgi verilmedi.

TUTUKLU SAYISI 10'A ÇIKTI

Katliamla ilgili dün gece 8 kişinin tutuklanmasının ardından jandarmada sorguları tamamlanan 2 kişi de bugün öğleden sonra adliyeye sevk edildi. Çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklanan 2 kişi cezaevine gönderilirken, böylece saldırıyla ilgili tutuklananların sayısı 10'a yükseldi.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 22:51:02
Güncelleme :6 Mayıs 2009 Çarşamba 22:59:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?