4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Bilgisayara rekor talep

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı, "Her öğretmene bir bilgisayar" kampanyası kapsamında, Mardin’de 500 öğretmen bilgisayar almak için başvurdu.

Milli Eğitim Bakanlığının Vakıfbank ile yaptığı anlaşma sonucu öğretmenlere düşük fiyatla vadeli olarak verdiği bilgisayar başvurusunda okulların tatile girmesi ile büyük bir artış gözlendiğini belirten Vakıfbank Mardin Şubesi Müdürü Adnan Keleş, öğretmenlerin çağın bir gereksinim aracı olan bilgisayara yoğun bir şekilde başvurmalarını kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Teknolojik gelişmelerle birlikte dünyanın küçük bir ’köy’ haline dönüştüğünü ifade eden Keleş, "Yüzyılın en önemli buluşu bence bilgisayar cihazı ve onunla birlikte gelen internet olayıdır. Öğretmenlerin de teknolojik gelişmeleri yakından takip etmelerinin Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Çocuklarımızın eğitimine yön veren insanlar olan öğretmenlerimizin bu konulara olan duyarlılığına sevinmemek elde değil" dedi.

Banka Müdürü Adnan Keleş’ten alınan bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kampanyası çerçevesinde, bilgisayar almak için Mardin’den bu güne kadar 500’e yakın öğretmen başvuruda bulundu. Vakıfbank Şubeleri’ne bilgisayar almak için başvuruda bulunan öğretmenlerin, 4 ayrı markadan birini seçme hakkına sahip oldukları da kaydedildi.

Öte yandan bilgisayar almak için Vakıfbank’a başvuran Mehmet Ali Gümüş adındaki lise öğretmeni ise kendilerine tanınan bu imkanlarla alacakları bilgisayarı hem piyasanın çok altında hem de uzun vadeyle alacakları için kendilerini şanslı gördüğünü söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2005 Perşembe 16:30:22
Güncelleme :25 Haziran 2005 Cumartesi 14:30:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?