27
Nisan
2024
Cumartesi
MARDİN

Bir kan davası daha bitti

Mardin’in Derik ilçesinde, üç ailenin arasında 54 yıldır devam eden kan davası, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla noktalandı.

Derik'te düzenlenen barış yemeğine, 3 ailenin önde gelenleri ile AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ve çok sayıda kişi katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Akdağ, "1959'dan beri süren ve 3 ailenin karıştığı kan davası bugün barışla sonuçlandı. Büyük bir kitle hazır oldu. Bölgeden kanaat önderleri, ilçe ve köylerden insanlarımız katıldı. Böyle bir ortamda bulunduğum için mutluluk duydum. Bundan sonra insanlarımız, çocukların geleceğini karartmamalıdır. Enerjilerini barışa, huzura, medeniyette gelişime, değişime uyarlamaları lazım. Türkiye’de artık konsept değişti. Çatışma konseptinden artık kurtuluyoruz. Çekişme konseptinden kurtuluyoruz. Ayağımızdaki prangaları çözüyoruz. Başbakanımız büyük bir devlet adamı; liderlik vizyonunu göstererek, Türkiye'nin rotasını barışa, kardeşliğe çevirmiştir. Bunun yerli anlamda da yansımalarını görmek gerçekten mutluluk vericidir. Hamdolsun bugün böyle bir anı beraber yaşadık. İnşallah bu diğer küskünlere, kan davasını güden insanlarımıza bir başlangıç, bir olumlu örnek teşkil eder. İnsanlarımız artık enerjilerini bu tür yersiz şeylere harcadıklarını anladılar. Bu önemli bir aşamadır. İnşallah bundan sonra zamanımızı güzel şeylerle harcayacağız" dedi.

Barış yemeğinde kadınların da yer almalarını değerlendiren Akdağ, "Kadınların hayatımızda önemli bir rolü vardır. Eskiden anlatırlar, çatışan iki grubun arasına bayanlar gidip gelir, hatta bir bayan başörtüsünü çıkarıp ortaya bırakırsa, çatışmayı sonlandırırdı. Biz öyle bir gelenekten, öyle bir medeniyetten geliyoruz. Bu yaşa geldim olağanüstü hal, sıkıyönetim boyutlarından bir türlü çıkamadık. Hamdolsun çıkıyoruz, tünelin ucunda ışık görünmüştür. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu büyük barışa canım feda demiştim, gerekirse o sözümde durduğumu yine sizin huzurunuzda tüm halkımıza duyurmak istiyorum" diye konuştu.

Kızıltepe’nin önde gelen imamlarından Selahattin Seydaoğulları ise, "Allah bu barışı müyesser eylesin, bu barışları devam ettirsin, bu fitne ve fesatlıkları ortadan kaldırsın" şeklinde dua etti.

Konuşmaların ardından aileler, birbirleriyle tokalaşarak helallik istedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2013 Cumartesi 17:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?