3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Bitkilerle şifa dağıtıyor

Mardin'de bir aktar, 200 bitki, nebat ve baharat türü karışımlarla birçok hastalığa şifa dağıttığını ileri sürdü. 

Atalarından kendisine geçen aktarlık mesleğini günümüzde sürdürme başarısı gösteren 32 yıllık aktar Remzi Yağmurcu (51), doğadan elde edilen 200'den fazla bitki, nebat ve baharat karışımından başta kanser olmak üzere birçok ölümcül hastalığa şifa sağladıklarını öne sürdü. Atalardan günümüze ışık tutan 300 yıllık İbni Beytar'a ait olduğu bildirilen "Tabiat Eczanesi" kitabında yazılan şifa reçetelerini, milimetrik karışımlarla, hastalıklara karşı tedavi amaçlı bitkisel ilaç yaptığını söyleyen Yuğmurcu, "Kullanan hastaların çoğu iyileşme belirtileri ve azalan şikayetlerle gelip teşekkür ediyor. 

İlaçlarda kullanılan etkili hammaddenin azaltıldığını ileri süren çoğu hasta, ilaçların yan etkileri üzerine aktarlara yöneliyor. Artan ilaç fiyatları da bu gerekçelere eklenebilir. Kanser için bizde şu anda ısırgan otu, en çok ilgi gören bitki türüdür. Birçok kanser türü üzerinde etkili olan ve acı ve sızıları azaltan bu bitki türüne gösterilen ilgi, beklentilerimizin üstünde" dedi. 

Tarihi Revaklı Çarşı'da özellikle müzminleşmiş hastalıklara şifa dağıtan aktarların sayısının Mardin'de yıllar geçtikçe 22'den 3'e kadar düştüğü belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 14:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?