7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

'Bıttım sabunu'na dünyadan yoğun ilgi

Mardin'e gelen İngiltere Prensi Charles'ın satın alarak dünyaya tanıttığı Bıttım sabunu şimdi de özel bir ilaç firması tarafından sipariş edildi. Firma, Bıttım sabununu yeni yılda hediye paketlerinde sunacak. 

Mardin'de Bıttım sabunu, şampuandan daha çok rağbet görüyor. Saç dökülmesine ve kırılmasına karşı etkili olan Bıttım sabunu, esnafın raflarından hiç eksik olmuyor. Mardin'de üretilen Bıttım sabunu hem vatandaşlar tarafından şampuan yerine kullanılıyor hem de dışarıya ihraç ediliyor. 

Kepek oluşumunu ve saç dökülmesini önleyen ürün artık kadınların elinde şekil alarak yeni yıl hediye paketlerine konuldu. Kimyasal madde içermeyen doğal sabun, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 

Ekonomik kriz ve terör nedeniyle istihdamın neredeyse durma noktasına geldiği kentte sabun üreten kadınlar aile bütçesine katkıda bulunuyor. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'na bağlı olarak çalışan İpek yolu Kadın Kooperatifi sorumlusu Berna Yağcı, Bıttım sabununu dünyada aranan bir ürün haline getirmek istediklerini belirterek, "Bıttım sabunu konusunda iddialıyız. Bölgede en kaliteli sabunu biz üretiyoruz. Hijyenik ortamda ürettiğimiz sabunlara ilgi duyulması doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Atölyemizde şimdilik beş kadın çalışıyor. Talep arttıkça çalışanlarımızın sayısını da arttıracağız. İsteyenlere kargo ile sabun gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.
Yağcı, "Özel bir ilaç firması tarafından verilen sipariş üzerine Bıttım sabunları şimdi de yeni yıl hediye paketlerinde olacaktır" şeklinde konuştu.

Mardinli kadınların ürettiği sabunların yapımında 'Menengiç' bitkisi kullanılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 14:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?