7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

'Biz geleceğiz bize kulak verin'

MARDİN'DE 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ

Mardin'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir çerez firmasının düzenlediği etkinliklerle başladı. Kutlamalarda konuşan Vali Hasan Duruer, "Çocuklarımızın birlik ve beraberlik içinde olduğunu görmek bizim için mutluluk ve gurur kaynağı oluşturuyor" dedi.

Sanat Sokağı'nda başlayan kutlamalara Mardin Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, GAP İdaresi yetkilileri katıldı. Etkinliklere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin 9 ilinden yaklaşık bin çocuk katıldı. Vali Duruer, "Ulu Önder Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Bayramı kapsamında Mardin'de gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerde çocuklarımızın birlik ve beraberlik içinde olduğunu görmek bizim için mutluluk ve gurur kaynağı oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Vali Duruer'in ardından Firito Lay Dış İlişkiler Müdürü Tolga Yücel, "Bölgeler arası fırsat eşitsizliklerini en aza indirmeyi hedeflediğimiz Cheetos gelişim merkezlerimize bu amaçla katılan çok önemli bir adım olarak görüyoruz. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak da vizyonumuzun eğitime ve aktif yaşama verdiği önemle doğrudan örtüştüğünü düşünüyoruz" diye konuştu.

GAP İdaresi Eğitim Koordinatörü Nihal İldeş ise, "Uygarlığın beşiği Mezopotamya Ovası'na hakim Mardin şehrine yüreklerimizle demir atmaya geldik. Çocuklarımızın yaptığı Mardin Denizi resmi ile bu duygularımızı sizlerle paylaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sahne alan Mardin Çocuk Diliyle Çocuk Bandosu'na tekerlekli sandalye ile katılan 12 yaşındaki ismini vermeyen çocuk elinde taşıdığı, 'Biz çocuğuz haklarımız ile varız', 'Biz geleceğiz bize kulak verin', 'Bir çocuğun bir değil bin hakkı var', 'Kız erkek eşittir, buna bütün dünya el kaldırısın' pankartlarıyla dikkat çekti.

Çocuk Diliyle Çocuk Bandosu'nun verdiği konser sonrasında Vali Duruer, Mardin masa tenisi turnuvasının birincisi Sıdkıye Aslan ile masa tenisi, etkinliklere katılan çocuklarlaysa satranç oynadı. Duruer, ardından Mezopotamya Ovası'nı resmeden çocuklar ile birlikte 'Mardin Deniz' resimine ilk fırçayı vurdu.

Etkinliklere katılan çocuklar birbirlerinden renkli görüntüler oluşturdu. Cheetos Gelişim Merkezlerinde eğitim gören çocuklar 23 Nisan etkinliklerinde koro, halk oyunları, ebru sanatı gibi etkinliklerde hünerlerini gösterdiler.

MARDİN'DE 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ
MARDİN'DE 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 17:18:02
Güncelleme :24 Nisan 2010 Cumartesi 01:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?