2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

Bollywood Mardin'i keşfetti

Hint sineması Bollywood'un yapımını üstlendiği "Bir Zamanlar Tiger'' filminin aksiyon sahneleri Mardin'de çekiliyor. Mardin'in tarihi Cumhuriyet Çarşısı'nda çekilen sahnelere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Bollywood'un ünlü yıldızları Salman Khan ve Katrina Kaif'in başrolünü paylaştığı "Bir Zamanlar Tiger'' filminin aksiyon sahnelerinin çekimi Mardin'de başladı. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 5 ülkede çekilecek ve aynı anda 25 ülkede gösterime girecek olan filmin bazı sahneleri de İstanbul ve Antalya'da çekildi. Hintli ve Pakistanlı iki ajanın aşk hikayesini konu alan filmin yönetmeni Kabir Khan, Mardin'in tarihi yapısına hayran kaldığını belirtti. Khan, "Mardin açık ve çok güzel yer. Bu yüzden burayı tercih ettim. Mardin açık bir film seti gibidir. Buradaki mekanlar film için uygun birer malzemedir. Ben Mardin'i İstanbul'daki iş arkadaşlarımdan öğrendim. İstanbul'da film için uygun bir mekan araştırması yaparken oradaki arkadaşlar bana Mardin'i teklif etti. Sonra Mardin'e geldim, burayı gördüm ve çok beğendim. Büyük bir sorun yaşamadık. Tabii ki dil gibi küçük sorunlar vardı. Ama bu bütün dünyada olan bir sorun. Mardin halkı çok konuksever. Bizimle birlikte çok iyi çalıştılar. 5 gün içinde çekimleri
bitireceğiz. Filmin yalnızca bir kısmı Mardin'de geçiyor. Onun dışında Antalya ve İstanbul çekimleri var. Film 5 ülkede geçiyor. İrlanda ve Küba bu ülkelerden bazıları. Aslında bu bir aşk filmi. Geri dönüşleri olan bir aşk filmi. Hint filmleri iki, iki buçuk saat sürer. Bu film de 2 saat 50 dakika sürüyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2011 Cumartesi 13:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?