5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Boru fabrikası üçüncü kez satışta

Mardin Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü'ne ait Mardin Boru Fabrikası üçünü kez satılığa çıkarıldı. 

Mardin Valiliği İl Özel İdaresi İl Encümeni'nin satışa ilişkin duyurusu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

Fabrikanın satışıyla ilgili ilan metnindeki eksiklikler yüzünden ilk iki ihalede alıcı bulamayan boru fabrikası, 3. kez satışa çıkarıldı. İl encümeni tarafından yayınlanan duyuruya göre, Kızıltepe yolu 5. kilometresinde kurulu bulunan Mardin Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin yüzde 99.85 oranına tekabül eden hisse senedi, tüm hak ve vecibeleriyle blok halinde satılacak. Fabrikanın satışı için düzenlenecek ihale, 13 Şubat 2007 tarihinde saat 14.00'te Mardin İl Özel İdaresi'nde, ''kapalı teklif usulü'' ile gerçekleştirilecek. Duyuruda, satışa çıkarılan payın nominal değeri 9 milyon 984 bin 965 YTL, muhammen bedeliyle 16 milyon YTL olarak belirlendiği belirtilirken, katılımcılardan alınacak olan geçici teminat tutarı 480 bin YTL olarak açıklanarak, ihalenin teknik şartnamesinin İl Özel İdaresi'nden mesai saatleri içinde temin edilebileceği ifade edildi. 

İhale hakkında bilgi veren Vali Mehmet Kılıçlar, fabrika için verilecek tekliflerin satışa konu olan hisse senetlerinin tamamı için verileceğine dikkat çekerek, "Mardin-Kızıltepe yolunun 5. kilometresinde kurulu olan Mardin Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin, 10 milyon YTL sermayesinin yüzde 99.85 oranında tekabül eden hissesi, tüm hak ve vecibeleriyle satılacak. Yılda 12 bin 398 ton plastik boru (PVC) ile polietilen boru üretim kapasitesine sahip şirket, ayrıca yılda 24 bin ton elyaflı çimento boru üretimi yapıyor. Boru fabrikasında ayrıca basınçlı su boruları, yüksek basınçlı PVC temiz su boruları, PVC atık su boruları, içme suyu şebekesi için 100 polietilen boru, polipropilen sıhhi tesisat boruları, yağmurlama-sulama sistemleri ve damlama sistemleri üretimi yapılmaktadır. 1998 yılında 12 milyon Alman Mark ile bünyesine plastik borusu yatırımı yapan fabrika, en son olarak 2004 yılında 10 milyon YTL sermaye artırımına gitmiş. Yurt dışına yaptığı iş bağlantılarıyla da, 5 yıla kadarki üretim kapasitesini doldurmak üzeredir" şeklinde konuştu. 

Kılıçlar, fabrikanın yurt içi iş bağlantılarının yanı sıra, sadece yurt dışı ülkelerinden Dubai için 3 yıllık asbestli çimentolu boru siparişi aldıklarını belirterek, bunun yaklaşık bedelinin 18 milyon dolar olduğunu söyledi. Suriye için 2.7 milyon dolarlık boru ek parçaları ve otomasyon işinin yanında, ayrıca 10 milyon dolarlık iş bağlantıları için çalışmaların son aşamaya geldiğini de aktaran Kılıçlar, Irak'ta ise Ocak ayında başladıkları 8 milyon dolarlık PVC boru ihracatının bitmiş olduğu, bunun yerine 5.5 milyon dolarlık polietilen boru işinin, sözleşme aşamasında olduğu bilgisini verdi. 

Kılıçlar, son olarak, İl Özel İdare'ye ait fabrika satışlarının yanı sıra, kentin başta ulaşım ve stratejik konumunun sağladığı avantajından dolayı, işadamlarını da yatırım yapmaya çağırdı.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 19:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?