5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Böyle seçim vaadi görülmedi!

Mardin'in Midyat ilçesinde 29 Mart yerel seçimlerine Belediye Başkan adayı olarak katılan 'İngiliz Nuri' lakaplı BTP'li Nuri Akçay ilk mitingi yaparak seçmenlerin karşısına çıktı.

29 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkanlığı için yarışan adaylar miting alanlarında boy göstermeye devam ediyor. Daha önce bağımsız olarak belediye başkanlığına talip olan İngiliz Nuri, Bağımsız Türkiye Partisi'nden (BTP) aday oldu.

Kısıtlı imkanları ile belediye başkanlığına aday olan İngiliz Nuri, rakip belediye başkan adayının seçim otobüsünün üstünden seçmenlerine seslendi. İngiliz Nuri lakaplı Nuri Akçay, Demokrat Parti (DP) Belediye Başkan adayının seçim otobüsünden vatandaşlara seslendi.

Renkli kişiliği ile halkın sevgisini kazanan İngiliz Nuri'yi izlemek için yüzlerce vatandaş mitinge katıldı. İngiliz Nuri, belediye başkanlığını kazanması halinde ilk icraat olarak herkese İngilizce öğreteceğini söyledi.
 
İngiliz Nuri, "Midyat Belediye Başkanı seçilecek kişi, turizm potansiyelini iyi bilmeli ve dünyaya tanıtmalıdır. Midyat'ın turizmini canlandırmalıdır. Bütün esnafı dolaşıyorum. İşlerin yerinde gitmediğini görüyorum. Kuyumcu dükkanlarında altınlar satılmadığından paslanmaya başladı. Şu anki mevcut adaylardan inanız ki hiçbiri benim kadar başarılı olamaz. Turizmci bir belediye başkan adayı olarak, kazandığımda dış ülkelere gider bazı belediyelerle kardeş oluruz. Bunlardan yardım alır geliriz. Bunların dışında ithalat ihracat yapan şirketler ile tanışıp Midyat Belediyesi olarak kendi imkanlarımızla açacağımız tekstil atölyeleri ile başka sektörler ile de ürettiğimiz malları ihraç ederiz" şeklinde konuştu.

Zaman zaman yapacaklarını sıralayan başkan adayı, bir belediye başkanının dünya dili olan İngilizce'yi bilmemesinin çok büyük bir eksiklik olduğunu savundu. ''Benim onlardan en büyük farkım İngilizce'yi ana dilim gibi konuşup yazmamdır. Ayrıca ben bu dünya dilini kendi imkanlarımla öğrenmemdir. İngilizce kurslar açıp herkesin bu dili öğrenmesi için çalışacağım'' dedi.

Yaklaşık 500 kişiye hitap eden İngiliz Nuri'nin sık sık sloganlarla desteklenmesi dikkat çekti. Miting sonrası Akçay, omuzlara alınarak şehir turu yapıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 12:58:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?