3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Bozuk gıdaya geçit yok

Mardin’de işyerlerinde yapılan denetimlerde, tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar sürüyor.

5179 sayılı ’Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesi’ne dair kanun hükmünde kararnamenin değiştirilerek kabulü hakkında kanunun 05/06/2004 tarih ve 25483 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte gıda maddesi üreten, paketleyen, satan, satış yapan, iş yerleri ile tüketim yerlerinin denetlenmesi koordineli bir şekilde başladı.

Midyat’ta da iş yerlerine yapılan denetimlerde, esnafı bilgilendirme ve olumsuzlukların giderilmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

İlçede esnaf denetimleri Tarım İlçe Müdürü Sabahattin Ayyıldız ve Tarım İl Müdürlüğü’ne bağlı uzman ekipler tarafından gerçekleştiriliyor.

Sabahattin Ayyıldız, esnafı ve üretim yerlerini bilgilendirme amacıyla denetimlerini sıklaştırdıklarını belirterek, "Denetimlerde gıda denetim uzmanlarınca iş yerlerine denetim defterleri bırakılarak, iş yerlerinde denetim defteri bulundurma zorunluluğu getiriliyor. Bilindiği üzere, son zamanlarda sağlığa zararlı maddeler ve buna bağlı kanserojen maddelerin ihtiva ettiği ürünlerin gelişigüzel paketlenmesi ve satılması söz konusuydu. Kontroller sayesinde etiket ve ambalaj hataları da ortadan kalkacaktır" dedi.

Ayyıldız, denetimlerin sıklaştırılmasıyla halkın sağlığını hiçe sayan kişiler ile mücadelenin iyi sonuçlar sağlayacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2005 Pazartesi 13:02:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cesdur demirdağ IP: 85.100.96.xxx Tarih : 14.03.2005 18:26:37
ÖNCELİKLE BÖYLE GÜZEL HABER İÇİN ARKADAŞI KUTLARIM VE İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN BAŞLATMIŞ OLDUKLARI BU UYGULAMA İÇİN BAŞARILAR VE TEŞEKKÜRLER DİLERİM