5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Bu bayram başka bayram

Mardin Noter Cevdet Altun İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencileri, düzenlenen 'Okuma Bayramı' programında gönüllerince eğlendi. Bazı öğrenci velileri yer bulamayınca şenliği ayakta izlemek zorunda kaldı.

Noter Cevdet Altun İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencileri Okuma Bayramı şenliğinde velileri ile birlikte doyası eğlendi. Mardin Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte öğrencilerin heyecanını paylaşmak için veliler yoğun ilgi gösterdi. Öğretmenler ve 1. sınıf öğrencilerinin hazırladığı organizasyona öğrencilerin eğitim-öğretim yılında okul içerisinde farklı zamanlarda çekilmiş fotoğrafları sinevizyon şeklinde izlenirken öğrenci velileri, ayakta alkışladı.

Programda, birbirinden ilginç gösteriler sunan minik öğrenciler, velilerinin ve davetlilerin beğenisini kazandı. Okuma Bayramı şenlikleri töreninde çeşitli sunumlar ve skeçler 1. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanırken minik öğrenciler aynı zamanda sunuculuk da yaptı. Birbirinden güzel oyunlar sergileyen minikler, şiir ve değişik gösterilerle izleyicileri kendilerine hayran bıraktı.

Etkinliğin yıl boyunca süren çalışmaların küçük bir göstergesi oluğunu belirten Noter Cevdet Altun İlköğretim Okulu Müdür yardımcısı Volkan Mungan, kalbi, milli ve manevi duygularla; kafası ilim ve fenle dolu öğrencilerin almış oldukları eğitimle çağdaş ve demokratik Türkiye'nin hem fikir işçileri hem de yöneticileri olmaya aday olduklarını söyledi.

Mungan, "Bu etkinliklerin düzenlenme gerekçesi öğrencilerin yeteneklerini keşfetmek ve eğitmek, hayat becerisi kazandırmak, yalnızlığını gidermek, enerjisini olumlu sahalarda sarf etmesine zemin hazırlamak, özgüven, atılgan, girişken bir kişilik kazandırmak. Yeni arkadaşlıklar, dostluklar kurmasını sağlayarak geleceğe sağlam bir şekilde adım atmalarını sağlamaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 13:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?