5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Bu coşku hiç bitmesin

Mardin'de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı.

87. yıldönümü kutlanan Zafer Bayramı kutlamaları sabah Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Mardin Valisi Hasan Duruer, Garnizon Komutanı Selim Mert, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ve siyasi parti, sivil toplum, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri anıta çelenklerini bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Ordu Evi'nde tebrikler kabul edildi. Törenler daha sonra, Vali Hasan Duruer, Garnizon Komutanı Selim Mert, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ve kamu görevlileri Hükümet Konağı önündeki yerlerini aldı. Törende konuşan Yüzbaşı Ersoy Öz, Türk tarihinin en önemli zaferlerinden biri olan Zafer bayramına vurgu yaptı. Birbirimize kenetlendikçe Mehmetçik gibi davrandıkça ülkemizi kimsenin bölemeyeceğini dile getiren Öz, "Nifak tohumları ekmeye kalkışanlar, bugüne kadar emellerine ulaşamadılar, bundan sonra da ulaşamayacaklar" dedi.

Öz, konuşmasında Atatürk'ün sunduğu reçetelerin bugün yeniden kullanılması gerektiğini vurguladı. Tören Vali Duruer, Garnizon Komutanı Mert ve Belediye Başkanı Ayanoğlu'nun, tören aracıyla katılımcıları selamlaması ve askeri birlik, araç ve bando takımlarının geçişiyle sona erdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 14:20:51
Güncelleme :2 Eylül 2009 Çarşamba 12:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?