7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

'Bu ilme ve eğitime ihanettir'

ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ OMAY DANIŞTAY KARARINI DEĞERLENDİRDİ

Danıştay 8. Dairesi'nin, İstanbul Barosu'nun yaptığı gizli başvuru üzerine, üniversiteye girişteki 10 puanlık katsayı farkının yürütmesini oybirliğiyle durdurmasına Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay tepki gösterdi. Omay alınan kararın siyasi olduğunu belirterek, 100 binlerce öğrencinin eğitim hayatını kararttığını söyledi.

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) katsayı ile ilgili kararlarının özellikle meslek liseleri öğrencileri için çok hayırlı olduğunu ifade eden Omay, "Ancak Danıştay'ın bu iptallerini hakikaten objektif ve ilmi olarak verilen kararlar olmadığına inanıyorum. Bu kararlar siyasi bir kararlardır. Türkiye'nin önünü tıkamaktadır. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir ülkesinde eğitimde böyle oyunlar ve kararlar alınmaz. Eğitim özgür olmalıdır. Meslek liselilerin önünü tıkamak ilme ve eğitime büyük ihanettir. Çünkü burada okuyan öğrenciler bu ülkenin çocukları ve evlatlarıdır. Böyle çağ dışı bir uygulama olmaz" dedi.

Kararın siyasi olduğunu savunan ve YÖK'ün bunu çözebilecek alternatifler üzerinde çalıştığını vurgulayan Rektör Omay, "Muhtemelen bir çözüm getirecektir. Öğrencilerin mağdur olmayacağı bir çözüm ortaya çıkacaktır. Ufukta ve demokraside de çareler tükenmez" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 12:04:03
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 13:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umut IP: 78.43.92.xxx Tarih : 10.02.2010 18:23:38

Asil ihanet sirf karinin kafasi kapali diye ve en önemlisi üniversitelerde türbana evet dediyin icin ayni görüsü paylastigin gül tarafindan atanman bence bu ülkeye yapilacak en büyük ihanettir !!!!! bazi insanlar (zatlar) konustugu zaman bir aynaya baksa fena olmaz.