7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

'Bu yasa yerel gazeteciliğin sonu olur'

Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Cemil Aydoğan, Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nda değişiklik öngören ve üzerinde görüşmeler süren tasarının yasalaşması halinde yerel gazeteciliğin sonu olacağını savundu.

Değişiklik öngören kanunun içeriğinin, ihale ilanlarının yerel gazetelerdeki yayın zorunluluğunu ortadan kaldırıp, ilanların internet üzerinden yayınlanması düzenlemesini getirdiğini belirten MGC Başkanı Cemil Aydoğan Mardin'de yazılı olarak yayımladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Söz konusu değişikliğin yasalaşması korkusu, ilan geliri kesilecek olan yerel gazetelerimiz ve çalışanlarını derin bir endişenin içine sürüklemiştir. Tasarının yasalaşması halinde Mardin'de yayın yapan ve ilan gelirlerinden faydalanan gazetelerin de içinde bulunduğu bin 300 gazetenin kapanmasının yanı sıra sayıları yüz binleri aşan gazeteci, matbaacı, gazete dağıtıcısının işsizler ordusuna katılacağı gün gibi aşikardır. Kısıtlı imkanlarla ayakta kalma mücadelesi vererek sessiz çoğunluğun sesi olmaya çalışan yerel gazetelerin tek gelir kaynağı olan ilan gelirlerinin kesilmesi, söz konusu gazetelerin kapatılması manasına gelecektir. Yerel basın, haberciliği ve yayın ilkeleriyle her zaman yaygın basının alternatifi olmayı başarmıştır. Ancak tasarı yasalaşırsa bu çok seslilik ve alternatiflik de ortadan kalkmış olacaktır. Bunun ortadan kalkmasıyla hüküm sürdürdüğüne inandığımız ve her zaman yere göğe sığdıramadığımız demokrasimizin de büyük yaralar alacağının endişesini taşıyoruz."

Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 10:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
capras IP: 88.254.92.xxx Tarih : 21.06.2008 17:53:59

yerel gazecilik küçük kentlerin edebiyat kaynağı, ilk edebi oluşumudur.