5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Bülent Tekin, NTV'nin konuğuydu

NTV’de canlı yayınlanan, Güneydoğulu temsilcilerin davet edildiği ‘Yazı İşleri Özel’ programına katılan Mardinli yazar Bülent Tekin, sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Edebiyatçı kimliğiyle açılımı değerlendiren ve bu sürece ilişkin kuşkularını ifade eden Bülent Tekin özetle; “Hükümetin bu olayı ciddi bir şekilde ele alarak çözmesini istiyorum ama bazı kuşkularım da var. Onların doğru olmasını temenni etmiyorum. Sayın başbakanımız yıllar önce burada ‘Bir Kürt sorunu vardır, biz bunu çözeceğiz’ dedi ve daha sonra unuttu. Bu sorunun da böyle olması olasılığı var” şeklinde konuştu.

‘Kimse Bana Sahip Çıkmıyor’

Program sonrası kendisine ulaştığımız yazar Bülent Tekin, kimsenin kendisine sahip çıkmadığını, sanki Mardin’de yaşamıyormuşum gibi davranılmasından rahatsız olduğunu ifade etti ve şunları ekledi: “Ben her yerde Mardinli olduğumu gururla söyleyen bir yazarım. Maalesef Mardin’de bulunmama rağmen hiçbir etkinliğe davet edilmiyorum. Ben “Kartal Yuvası Mardin” adlı kitabı yazdım. Mardin ile ilgili çok kapsamlı bilgilere sahibim. Mardin’i tanıtan programlara, sempozyumlara, canlı yayınlara üzülerek ifade etmeliyim ki davet edilmiyorum. Oysa Gırgır dergisi yazarı, PEN üyesi, Mardinli bir yazar olarak, bir yazar bakış açısıyla Güneydoğu’nun parlayan yıldızı Mardin’i kitlelere anlatmak istiyorum. Bakınız geçenlerde Sayın Rektör Bey ile görüşmek istedim. Size döneceğiz denilmesine rağmen bana geri dönüş yapılmadı. Bu durum beni fazlasıyla üzdü. Bu örnekleri çoğaltabilirim. Halkın içinde yaşıyor olmam beni diğer yazarların arkasına atmamalı aksine ön plana daha fazla çıkarmalıdır. Umarım önümüzdeki günlerde bu durum değişir” dedi.

Burak ERDEM / Mardin KENTHABER
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 11:25:37
Güncelleme :27 Ağustos 2009 Perşembe 00:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eser soyhan IP: 88.227.8.xxx Tarih : 1.09.2009 18:49:43

bülent beyi her zaman görmek isteriz. kendisini tebrik ediyorum.