5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

'Burası kendi ülkem kadar güvenli'

Uluslararası GAPGENÇ Festivali'ne katılmak üzere Mardin'e gelen İngiliz vatandaşı Ashley Wernerde De Sondberg, kendisini arayarak kentten uzaklaşması gerektiğini söyleyen İngiliz Konsolosluğu'nu dinlemeyerek Mardin'de kaldı.

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde yaşanan katliam nedeniyle kendisini İngiliz Konsolosu'nun aradığını ve Mardin'den ayrılmasını istediğini ifade eden İngiltere Vatandaşı Ashley Wernerde De Sondberg, "Birkaç gün önce yaşanan olay nedeniyle İngiliz Konsolosluğu beni aradı. Orası çok tehlikeli diye buradan uzaklaşmamı istedi. Ama ben bir gün düşündüm. Burada kalmam gerektiğine karar verdim. Çünkü buradaki gençlerin bir şeyler yaptığını hissettim. Ve ben neden burada kalmayayım diye karar verdim. Yurt dışındaki arkadaşlarıma, yerli ve yabancı turistlere sesleniyorum. Mardin'e gelip görmelerini isterim. Burası güvenli şu ana kadar hiçbir tehlike yaşamadık. Burada olmaktan çok mutluyum buradaki insanların bize karşı sıcak davranmalarından çok memnunum. Burası kendi ülkem kadar güvenlidir. Buranın çok tehlikeli olduğunu düşünüyorsunuz. Düşündüklerini biliyorum ama buraya gelip sıcaklığı, arkadaşlığı ve dostluğu gördükleri zaman her şey çok değişir. Burada olmadan ne düşündüğünüzü karar veremezsiniz. Buraya gelmeniz gerekiyor" dedi.

GAPGENÇLİK Festivali'ne katılmak üzere Güney Kore'den gelen Sooyung Son ise, Mardin'de olmaktan çok mutlu olduğu olduğunu belirterek, " Bilgi köyünde yaşanan olay beni ciddi bir şekilde üzmüştür. Fakat yaşanan olaya rağmen güvenli bir şekilde festival kutlamalarını sürdürüyoruz. Bilindiği kadarıyla çok tehlikeli bir durum ortada yok. Yurt dışından gelecek olan gençlerimizin buraya gelip görmeden karar vermemeleri gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 18:29:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?