5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Buruk karne sevinci

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde yaşanan katliamın yaraları yavaş yavaş sarılmaya başlarken, anne, baba ve yakınlarını kaybeden öğrenciler karnelerini aldı.

Karnelerini alan çocuklar buruk bir şekilde evlerinin yolunu tutarken, Köy Muhtarı Abdurrahman Çelebi, bu katliamı yapanların dünyada görülmemiş bir ceza alacaklarından emin olduklarını söyledi.
4 Mayıs günü 44 kişinin hayatını kaybettiği Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde yetim çocuklar karne sevinci yaşadılar. Anne ve babalarını hain saldırı sonucu kaybeden çocuklar sabahın ilk saatlerinde okullarına gelerek karne almayı beklediler. Çocuklar, öğretmenleri Sadık Akbulut'un gelmesi ile birlikte İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra okul bahçesinde öğretmenlerinin elinden karnelerini aldılar. Karnesini alan 39 öğrenci Mazıdağı Kaymakamlığı tarafından getirilen hediyeleri alarak karne sevinci yaşadı.

Kimi takdir kimisi teşekkür belgesi alan öğrenciler karne aldıkları için çok mutlu olduklarını söylediler. Öğrenciler aldıkları karnelerini hayatını kaybeden anne ve babalarını mezarına götürürken, mezarları başlarında dakikalarca beklediler. Bilge köyü Muhtarı Abdurrahman Çelebi, yaraların yavaş yavaş sarıldığını ifade ederek, "Çocuklarımıza biz bakacağız. Çünkü kimisi yeğenimiz, kimisi kardeşimiz oğlu kimisi ise ablamızın oğlu. Bu çocukları kesinlikle bir yere göndermeyeceğiz.

Bazı çocuklarımızı Daruşşafaka'ya göndereceğiz. Bu katliamı yapanların nasıl bir ceza alacağını bilmiyoruz. Ama dünyada görülmemiş bir ceza alacaklarından eminiz" dedi.
Karnelerini alan çocuklar daha sonra köy içinde bulunan mezarlığa giderek karne sevincini ölen yakınları ile paylaşmaya çalıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 14:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?