5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Caddelere 50 çöp kutusu yerleştirildi

''Daha temiz bir Mardin'' sloganıyla yola çıkan Mardin Belediyesi, caddelere çöp kutuları yerleştirdi.

İlk etapta 1. Cadde'ye 50 çöp kutusu yerleştirildi. Yenişehir ve İstasyon Mahallelerinde bulunan caddelere 250 çöp kutusu daha yerleştirileceği bildirildi. Geçtiğimiz günlerde başlatılan temizlik kampanyası çerçevesinde yerleştirilen çöp kutularının Mardin caddelerinin temizliğine katkı sağlaması bekleniyor.

Vatandaşlardan çöplerini çöp kutularına atmalarını isteyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Çöp ve kirlilikle mücadele etmede kararlıyız. Bu tarihi kentin güzel bir görünüme kavuşması için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Vatandaşlardan bu konuda duyarlılık ve destek bekliyoruz" dedi.

ÇÖPLER KUTUYA DEĞİL YERE ATILIYOR
Başkan Ayanoğlu, çöpleri çöp kutusuna dökme alışkanlığının yeterli seviyede olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:  "Maalesef temizlik bilinci istenilen düzeyde değil. Çoğu yerde vatandaş çöpünü çöp kutusu ve konteynıra değil yere döküyor. Vatandaşlarımız bu konuda daha hassas olmalı, birbirini uyarmalı. Bu şehir hepimizin ve temiz bir şehirde yaşamak hepimizin hakkıdır. Vatandaşlarımızdan isteğimiz çöpleri caddelere veya yol ortasına değil de bu çöp kutularına atmasıdır."

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 14:42:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?