3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Çalınan yeşil kartlar bulundu

Geçtiğimiz hafta Kızıltepe İlçesi'nde Yeşil Kart bürosundan çalınan yeşil kartlar, polisin ısrarlı takibi sonucunda ele geçirildi. 

60 bin kişinin yeşil kartlı olduğu 250 bin nüfuslu ve her gün 250 yoksul insanın yeşil kart başvurusu yaptığı ilçede, Özel İdare İş Hanı'nda bulunan Yeşil Kart bürosundaki AJ Serisi 922961'den AJ serisi 926880'e kadar olan sağlık karneleriyle birlikte resmi mühürleri çalan hırsızlar kayıplara karışmıştı. Hırsızlık olayını sabah saatlerinde öğrenen İlçe kaymakamı Fecri Fikret Çelik, gerçekleşen olaya oldukça sinirlenmiş, çalınan sağlık karneleri ve mühürlerin ele geçirilmesi için ilçe polisine faillerin yakalanması için emir vermişti. 

Kızıltepe ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, başlattıkları seri operasyonla yeşil kart bürosunda, daha önce işlerine son verilen 15 eski geçici çalışanı göz altına almış ve sorgulama yapmıştı. Olayla ilgili inceleme çalışmaları sürdüren Kızıltepe polisi, çalınan yeşil kartların ilçenin Yeni Mahalle Zergan Deresi üzerinde bulunan taş köprünün altına bırakıldığı bilgisine ulaştı. 

Bulunan yeşil kartlarla morali düzelen Kızıltepe Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, yaşanan olayın çok çirkin olduğunu hatırlatarak, "Yeşil Kart çalanlar insanlarımızın sağlığına kastettiler. Çalınan yeşil kartları bulmak için İlçe Emniyet müdürlüğümüz bütün mesailerini konu üzerine yoğunlaşarak geçirdi. Yeşil Kartlarla ilgili inceleme sürerken, polisimizin başarılı takibi ve seri operasyonları sonucu; sağlık karnelerinin ilçemizde bulunan Zergan deresi üzerindeki taş köprünün altına bırakıldığı bilgisine ulaştık. Bulunan sağlık karneleri ve mühürlerle birlikte ilçemizdeki yeşil kart hizmetleri normale dönmüştür" dedi. 

Öte yandan, bulunan yeşil kartlarla ilçede acil vaka hastalara sağlık karnesi tahsisi yapılırken; durumu acil olmayanlaraysa, Ankara'dan yapılacak takviyelerle karne verileceği açıklandı.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 17:39:41
Güncelleme :9 Haziran 2006 Cuma 18:28:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?