7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Çalışma gurubu 17 toplantısı sonlandı

Mardin Çalışma Grubu 17. Dönem Toplantısı ve Midyat'ın Sesi Platformu tamamlandı.

Çok sayıda yerli ve yabancı konuğun katıldığı toplantıda, ticaret, turizm ve kültürel etkinliklerin artırılması kararı alındı.

Mardin Çalışma Grubu 17. Dönem Toplantısı ve Midyat'ın Sesi Platformu, Midyat Belediyesi konferans salonunda yapıldı.

Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Emniyet Müdürü Özer Tanrıverdi'nin katıldığı etkinliğe Suriye'den 500 bin kişiyi temsilen renkli kişiliği ile öne çıkan Şeyh Ali Ebu Kays Rafaat Sabri de katıldı. Etkinlik kapsamında M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, çok sayıda akademisyen, platform yetkilisi, katılımcı ve konuklara gezdirildi.

Cezaevinde işadamı Süleyman Akgün tarafından kurulan ve geçtiğimiz aylarda Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından görkemli bir kutlama ile açılan telkari (gümüş işleme sanatı) atölyeleri, bilgisayar kursu, resim, kütüphane ve spor kompleksi ziyaretçiler tarafından gezildi. Mahkumlar adına sürpriz bir şekilde çiçek hazırlanıp fabrika sahibine verilmesi mutluluk yaşattı. Yapılan gezinin ardından, Mardin Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk tarafından engelli vatandaşlara dağıtılmak üzere tekerlekli sandalye dağıtım töreni yapıldı. Dağıtım töreninde özürlü vatandaşlara dağıtılan tekerlekli sandalyelerin yanı sıra çeşitli ödüller verildi. Suriyeli konuk Şeyh Ali Ebu Kays Rafaat Sabri'nin özürlü vatandaşlara nakit parası dağıtması duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

- GECEDE ONLARCA PLAKET DAĞITILDI

Davetlilere verilen yemeğin ardından katkıda bulunan kurum ve kuruluşların temsilcilerine platform yetkilileri tarafından çeşitli plaketler dağıtıldı.

Gece plaket gecesine döndü. Adana MARDAV Başkanı Halil Aslan Platform adına İşadamı Süleyman Akgün'e plaket verildi. Kaymakam Mustafa Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ve eşine, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'na, Tarihçi Yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik'e, Mardin İç Mimarlar Odası Başkanı Bilal İleri'ye, MİGİAD Genç İş adaları Derneği Başkanı Zeki Çiçek'e, Mardin Metropoliti Salibe Özmen'e katkılarından dolayı plaket verildi.

Ardından basın camiası adına Mardin'in tanıtıma emeği geçen İlk Haber Gazetesi ve Güney Hakimiyet Gazeteleri adına Halil Aslan ile Matiat Yenises Gazetesi adına Gazeteci Selahattin Erol'a plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 11:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ABDİ GÜMÜŞ IP: 88.231.194.xxx Tarih : 25.11.2008 16:18:14

vallahi bir umut ile bekliyoruz.bakalım 17 defa toplanan bir etkinlikten bir midyat lı olarak nedense pek fazla etkilenmedim.kaç yıldır hep aynı acaba ne zaman dedikleri hayat bulacak.Mümkünse benim merakımı giderecek bir açıklama yapabilirmisiniz.KARAR ALMAKTAN BAŞKA NE YAPTINIZ?