7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

ÇATOM'lar kadınların umudu oldu

MARDİN'DE ÇATOMLAR KADINLARIN EKMEK UMUDU OLDU

Mardin'de Meydanbaşı Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) bünyesinde kurulan Kişniş Mutfak Lokantası'nda çalışan 20 kadın ve bir aşçıya 25 bin TL ücretleri verildi.

Meydanbaşı ÇATOM Sorumlusu Leyla Gün, kadınların toplumsal yaşam içine çekilmelerinin ve ayakları üzerinde durmalarının aile yapılarını güçlendireceğini söyledi. GAP Akademi Kapsamında Mardin'e gelen sanatçı ve akademisyenlere, Kentsel Dönüşüm Proesi çerçevesinde tarihi evlerin rolöve çalışmalarını yürüten Marmara Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerine, İngilizce kurslarına katılan öğrencilerle yazokulu öğrencilerine verilen toplu yemeklerin hazırlanmasında ve ikarmında çalışan 21 kadına toplam 25 bin lira dağıltıldı. Yemek yapım ve dağıtımında çalıştığı 45 gün içinde kazandığı bin 40 lira ile 5 aylık ev kirasını ödediğini söyleyen 4 çocuk annesi Tülay Çaltekin, çalışma ortamını sağlayan ÇATOM ve Vali Hasan Duruer'e teşekkür etti. Çaltekin, "Ev kirası birikmişti ve ödeyecek bir gelirim yoktu. ÇATOM bünyesinde çalıştım ev kiramı ödedim. İnsanın çalışarak para kazanması ve ihtiyaçlarını kimseye muhtaç olmadan karşılaması kadar güzel bir şey olamaz. Bize çalışma ortamı sağlayan ÇATOM yetkillerine ve Vali Hasan Duruer'e teşekkür ederim.Yılda bir kaç ay çalışma imkanımız olursa kimseye muhtaç olmayacağız" dedi.

Meydanbaşı ÇATOM Sorumlusu Leyla Gün ise, kadınların 45 gün süre ile akademisyen, sanatçı ve öğrencilere birinci sınıf kaliteli ve temiz yemek hizmeti verdiklerini, bu hizmetlerinin de karşılığını aldıklarını söyledi. Gün, "Bize ve kadınlara bu imkanı Vali Hasan Duruer sağladı. Sayın Valimize bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Toplu yemek talebi gelirse en iyi şekilde karşılayabilriz" şeklinde konuştu.

MARDİN'DE ÇATOMLAR KADINLARIN EKMEK UMUDU OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 13:49:05
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 14:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?