5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Cemil İpekçi'den moda merkezi

Mardin'de "Geleneksel Kıyafet Tasarım ve Üretim Projesi Cemil İpekçi Moda ve Tasarım Merkezi" düzenlenen törenle açıldı.

Savurkapı Mahallesi'nde Sosyal Destek Projesi kapsamında desteklenen merkezin açılış törenine Vali Hasan Duruer, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, milletvekiller Cüneyt Yüksel, Gönül Bekin Şahkulubey ve çok sayıda davetli katıldı.
Vali Duruer, yaptığı konuşmada, Mardin ve Cemil İpekçi'nin marka olarak birbirlerine çok yakıştığını söyleyerek, "Cemil İpekçi Mardin'i bir Mardinliden daha çok destek veriyor. Bugün Kültür Bakanımız Buradaydı. Restorasyon çalışmalarını birlikte inceledik. Mardin'i ancak Prag, Venedik veya Toledo ile mukayese edebiliriz. Bir dünya kentidir, bir markadır. 3 yıl sonra göze çirkin gelen hiçbir görüntü kalmayacak, kent tarihi kimliğine kavuşacaktır.Moda ve tasarım merkezinde emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Ünlü modacı İpekçi ise, Mardin'in tarihsel yapısında sanatın yerini en yüksek düzeyde aldığını belirtti. Mardin'in sanatı beşiği olduğunu söyleyen İpekçi "Her dokunduğumuz, her konuştuğumuz kadın bir şaheser. Sanat Mardin kadınını yapısında var. Atölyemizde şimdilik 60 kadın eğitim görmekte ve üretim yapmaktadır. İleride kalifiye erkek eleman çalıştırmayı düşünüyoruz. Moda ve tasarım merkezinde üretilecek giysiler için büyük mağazalardan gelen teklifler var. İleride Mardin ile bütünleşmiş Şahmaran patenti ile fuarlara üretimlerimizi tanıtacağız.Mardin' Moda merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Evren ÇATOM Sorumlusu Dilek Sınavu da, kadınların ekonomik durumlarının iyileştirilmesi ve toplumsal kalkınmada yerlerini almasını amaçladıklarını söyledi. Konuşmaların ardından Mardin'de evlerin altında bulunan tünel şeklindeki (Abbara) geçitlerde kokteyl verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 16:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?