7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Çeşmeden su yerine çamur akıyor

Nusaybin ilçesinde 45 günde yenilenmesi gereken su şebekesinin 6 aydır bitirilememesi vatandaşların tepkisine yol açıyor.

Nusaybin Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Dara Yıldırım, su ihalesinin bitirilememesinin yanında son günlerde musluklardan aktığı ileri sürülen çamurla karışık suyun Nusaybinlilerin sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Nusaybin'in uzun bir dönemdir su sorunuyla boğuştuğunu belirten Dernek Başkanı Yıldırım, "İlçemizde su kesintileri öyle kolay bir hal almış ki, yap- boz tahtasına benziyor. Batı'da bir günlük su kesintisi için vatandaşlar yerel yöneticileri sert bir dille eleştirirken, bizde ise aylarca su kesintileri uygulanmasına rağmen halkımızın her türlü hizmetsizliği ve her türlü muameleyi kanıksamış durumda" dedi.

Yerel yöneticiler yüzünden halk sağlığının tehlikeye düştüğünü ifade eden Yıldırım, "Son günlerde ilçemizdeki musluklardan su ile karışık çamur geliyor. Bunun sağlık için tehlikeli olduğunu bildiğimiz halde alternatif olmadığı için halkımız bu suyla hem günlük ihtiyaçlarını hem de içme suyu olarak kullanmak zorunda kalıyor. Su sorunu Nusaybin'in acil çözülmesi gereken sağlık ve çevre sorunu olmuştur" şeklinde konuştu.

Yıldırım, yetkilileri bu konuda ciddi olmaya ve su sorununa acil çözüm bulmaya davet ettiğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 15:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERKAM ÖMER IP: 193.140.168.xxx Tarih : 22.04.2008 18:32:01

İNSAN SAĞLIĞI BU KADAR BASİT OLMAMALI YETKİLELER BİR AN ÖNCE BUNA ÇARE BULMALIDIR. BİR ŞEYLER YAPMAK İÇİN İLLA BİRİLERİNİN CANIN YANMASI MI GEREKİYOR. KÖTÜ SONUÇLARLA KARŞILAŞMAK İSTEMİYORSAK BİR AN ÖNCE BU İŞİ HALLETMELİYİZ.