7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Çevre sorunları masaya yatırıldı.

MARDİN KENT KONSEYİ ÇEVRE GÜNDEMİ İLE TOPLANDI

Mardin Kent Konseyi Genel Kurul toplantısında Mardin'in çevre sorunları masaya yatırıldı.

Kent Konseyi Genel Kurulu, açılış konuşması ve divan seçiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Mardin Belediye Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Mardin Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, eski bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez ve Kent Konseyi üyeleri katıldı.

Mardin'in Türkiye'de temizliğin en zor yapıldığı il olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "44 merkep ve 15 araç ve 135 personelle Mardin'in temizliğini yapıyoruz. SİT alanında kalan bölgede dar sokaklara araç sokamadığımız için çöp toplamada epey zorluklar yaşıyoruz. Ona rağmen personelimiz canla başla çalışıyor. Halkımızın da bu konuda duyarlı olması lazım" dedi.

Vali Hasan Duruer, halkın davranış alışkanlığını değiştirmediği sürece, ne kadar çalışılırsa çalışsın belediyenin temizlikte istenilen hedefe ulaşamayacağını söyledi. Dicle Kalkınma Ajansı Uzmanı Kadir Öz Mardin'in çevre sorunlarıyla ilgili bir sunum yaptı. Daha sonra söz alan İl ve Çevre Orman Müdürü Fahrettin Ay, müdürlük olarak faaliyetlerini anlattı.

Kürsüye gelen Belediye Başkanı Mehmet Ayanoğlu, Mardin'i beş yıldızlı şehir yapmak için uğraştıklarını söyleyerek, "Katı Atık Tesisleri, Eski Mardin İçme Suyu Şebekesi'nin yenilenmesi, Hayvan Barınağı ve Atık Su Tesisleri'ni 2013'e kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bu projeleri bitirdiğimizde Mardin 5 yıldızlı bir şehir olacaktır" diye konuştu.

Görünür olmadıkları için belediye başkanlarının altyapıya pek yatırım yapmak istemediklerini ifade eden Başkan Ayanoğlu, "Gelecek nesiller için biz altyapıya yatırım yapacağız" ifadelerini kullandı.

Ayanoğlu, 2010 yılı içinde Yenişehir ve eski Mardin'de toplam 6 adet park yapacaklarını da sözlerine ekledi. Son olarak kürsüye gelen Vali Hasan Duruer, Mardin'e ilk geldiği gün çöplerin vahşi bir şekilde imha edildiğini, kanalizasyonun açıkta aktığını söyleyerek, "Mardin'in birçok bölgesinde ağaçlandırma çalışması yaptık. Havaalanı yolu, Kamor, Urfa ve Nusaybin yolunun ilk beş kilometresi tamamen ağaçlandırıldı. Kuraklığa ve susuzluğa dayanıklı ağaçlar dikildi" şeklinde konuştu.

Yenişehir'de bulunan Karayolları arazisinin park yapılması konusunun sürekli gündemde olduğunu söyleyen Vali Duruer, "Karayolları, oradaki hizmet binaları karşılığında bize bina yaparsanız orayı boşaltırız dedi. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız var. Orasının rant alanı değil Mardin halkının istifade edebileceği bir yer olmasını istiyoruz" görüşünü dile getirdi.

MARDİN KENT KONSEYİ ÇEVRE GÜNDEMİ İLE TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 13:39:04
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 14:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?