7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Çevre TIR'ı Mardin'de

ÇEVRE TIR'I MARDİN'DE

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın çevre bilincini oluşturmak amacıyla uygulamaya koyduğu 'Çevre eğitim aracı' Mardin'e geldi. Bakan Veysel Eroğlu'nun konuyla ilgili mektubu ise Vali Hasan Duruer'e teslim edildi.

Çevre Bakanlığı'nın çevre bilinci oluşturmak, çalışmaları anlatmak, vatandaşların önerilerini dinlemek ve eğitim çalışmaları yapmak amacıyla 81 ilde uygulamaya koyduğu 5 çevre orman seyyar eğitim aracından biri Mardin Valiliği önünde vatadaşlarla buluştu.

Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden sorumlu Vali yardımcısı Murat Girgin ve İl Çevre ve Orman Müdürü Müdürü Fahrettin Ay, Çevre Bakanı Veysel Eroğlu'nun Mardin Valiliği'ne göndermiş olduğu mektubu Vali Hasan Duruer'e verdi. Eroğlu'nun gönderdiği iyi niyet mektubunda, "Ülkemizde çevre adına son yıllarda güzel gelişmelere imza atılmış ve çok mesafeler kat edilmiş olmakla birlikte, çevre şuurunun toplumun bütün kesimlerine yaygınlaştırılması ve azami düzeyde katılımın sağlanması, ideal şehirlerin oluşturulmasında

büyük önem arz etmektedir" ifadeleri yer aldı.

Mardin Valisi Hasan Duruer, çevre bilincinin geliştirilmesi için başlatılan uygulama ile vatandaşların konu hakkında bilgilerinin artacağına inandığını belirterek, "Tarihi geçmişi yüzyıllara dayanan turistik kentimizi çevre sorunlarından arındırmak için kamu kuruluşları olarak bütün imkanları seferber etmeliyiz. Çevre bilinci, temiz bir çevre için yeşil ile el ele vermeliyiz. Dünya güzelliklerini yerinde ve zamanında koruyarak gelecek nesillere sorunsuz bir çevre bırakmalıyız "dedi.

Eğitim aracının Pazar gününe kadar Valilik önünde bekleyeceği önümüzdeki hafta içerisinde ilçe programları gerçekleştireceği öğrenildi.

ÇEVRE TIR'I MARDİN'DE
ÇEVRE TIR'I MARDİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 12:00:02
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 14:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?