7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Cezaevinde Kadınlar Günü kutlaması

MİDYAT'TA DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR STRES ATTI

Mardin'in Midyat ilçesinde M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan kadın hükümlü ve tutuklular için '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kutlaması yapıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Midyat M Tipi Kapalı Cezaevi idaresi tarafından düzenlenen eğlence programı renkli görüntülere sahne oldu. Cezaevi çok amaçlı salonunda gerçekleşen etkinliğe Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Temizel, Cezaevi Savcısı Selim Uzun, Hakim Gülsemin Akçin Temizel, Cezaevi Müdürü Seyhan Erdoğan, Cezaevi Denetleme Kurulu adına Eczacı Ünal Günel, kadın infaz koruma memurları ile 25 tutuklu ve hükümlüler katıldı.

Dostluk, barış ve huzur içerisinde geçen program sevinç ve duygu yüklü oldu. Tutuklu ve hükümlü kadınlar gönüllerince skeç, gösteri ve şarkılar eşliğinde eğlendi. Cezaevi öğretmeni Hüseyin Acun'un sunuculuğunu yaptığı eğlence programında, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' hakkında çeşitli bilgiler verdi. Ardından, tutuklu-hükümlüler için hazırlanan yaş pasta Hakim Gülsemin Akçin Temizel, Başsavcı Yavuz Temizel ve bir kadın infaz koruma memuru tarafından kesildi. Günün anlam ve önemi hakkında çeşitli şiir ve

şarkılar tutuklu ve hükümlülerce okundu. Kaynaşma ve motivasyon adına düzenlenen eğlencede kısa bir konuşma yapan İnfaz Hakimi Gülsemin Akçin Temizel, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı ve güzel günler dileklerinde bulundu. İsminin açıklanmasını istemeyen bir hükümlü konuşma yaparak cezaevi idaresine kutlama programı için memnuniyetlerini dile getirdi. Hükümlü kadın konuşmasında, "Elazığ'da meydana gelen depremde 51 kişinin öldüğünü duyduk, ölenleri saygıyla anıyoruz. Eminim ölenlerin çoğu bayandır. Kadın

her yerde kadındır. Kadınlara yaşatılan tecavüz ve şiddetin bedelini yine kadınlar ödüyor. Hep birlikte yaşamak umuduyla herkesin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım" dedi.

MİDYAT'TA DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR STRES ATTI
MİDYAT'TA DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR STRES ATTI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 09:55:03
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 20:35:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?