5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Charles bıttım sabunu kullanıyor

Müslüman olup olmadığına ilişkin tartışmalarla son dönemde yine gündeme gelen İngiltere Prensi Charles’ın, sabunlarını Mardin’den aldığı ortaya çıktı.


Mardin şehir merkezindeki küçük bir dükkanda tamamen doğal ürünlerle ev yapımı olarak üretilen "bıttım sabunlarını" satan Mehmet Dede, hala kendisine ait bir markası olmamasına rağmen, uluslararası alanda pek çok önemli kişiye Mardin’den sabun yolluyor.
Dede, son dönemde, Allah’ın isimlerini besteletmesi nedeniyle Müslüman olup olmadığı tartışmaları yeniden alevlenen İngiltere Prensi Charles’ın da müşterileri arasında yer aldığı kaydetti.


ANKA’ya konuşan Mehmet Dede, İngiltere Prensi’nin Mardin’e geldiği dönemde çarşıyı gezerken dükkanını ziyaret ettiğini söyledi. Prens Charles’ın, dükkanı ve sabunlarıyla yakından ilgilendiğini belirten Dede, İngiliz prensin "bıttım sabunlarından" satın aldığını kaydetti.
Prens Charles’ın fotoğrafçısının dükkanı içinde çekimler yaptığını da belirten Dede, bu fotoğraflardan birini kartvizitinde kullandığını da söyledi.


Dede, marka tescil çalışmalarının devam ettiğini ancak şimdiden İngiltere, ABD ve Uzak Doğu ülkeleri başta olmak üzere Mardin’i gezen pek çok yabancı yetkiliye sabun gönderdiklerini ifade etti.

BITTIM SABUNU NEDİR?


Küçük bir atölyede ürettikleri bıttım sabununun, yabani fıstık yağından yapıldığını belirten Dede, sabunlarında herhangi bir kimyasal madde ya da başka bir katkı maddesi kullanmadıklarını, bu yüzden sabunun durulama ardından doğaya asla zarar vermeyecek şekilde tamamen kaybolduğunu söyledi.


Dede, bıttım sabunu dışında dükkanında badem yağı sabunu yaptığını da kaydetti.

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 11:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet şerif alökmen IP: 88.232.209.xxx Tarih : 8.07.2007 13:55:30
memet dede bence sabun konusunda marka tescılı konuısundada baya gec kaslmış durumda cunku biz mardınlılerın çogu zaten bu sabunu kullanıyoz.vede cogunu da dışarı satıyoruz.memet dedeye allah kolaylıklar wersın dıyorum ıs hayatındada basarılar dılıyorum