3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

CHP'den hükümete teklif

CHP, sel felaketine maruz kalan 13 ilin afet bölgesi kapsamına alınması için yasa teklifi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, sel felaketine maruz kalan illerde yaptıkları incelemeler ve hazırladığı kanun teklifi hakkında bilgi verdi.

Batman, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak'ta incelemelerde bulunduklarını ifade eden Selvi, sel felaketinde binlerce konutun sular altında kaldığını, evlerin balçık içerisinde olduğunu, kullanılacak bir tek eşyanın kalmadığını, suyun, ürünlerin tamamını götürdüğünü anlattı.

Selvi, kış koşulları ve salgın hastalıklar dikkate alınarak, hükümetin acil önlemler uygulaması ve işi ciddiye alması gerektiğini vurguladı.

40 kişinin hayatını kaybetmesi ve mal kayıplarına bakıldığında duyarsızlık, denetimsizlik ve çarpık kentleşmenin kendini gösterdiğini belirten Selvi, zamanında alınmayan önlemlerin, afetlerde çok büyük kayıplara neden olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "işin abartılmaması" gerektiği yönündeki açıklamalarının, kendilerini çok rahatsız ettiğini vurgulayan Selvi, Başbakanın görev ve sorumluluktan kaçtığı izlenimi doğduğunu belirtti. Selvi, bu açıklamanın, "mağdur vatandaşlara yeteri kadar yardımcı olunamayacağı ışığını yaktığını, acılı, mağdur vatandaşları daha fazla üzüntüye soktuğunu" kaydetti.

Selvi, konuyla ilgili kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını bildirdi.
A.A.
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 11:45:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
devran baver IP: 85.106.254.xxx Tarih : 12.11.2006 14:01:25
abartılmamalı gerçekten, kırk kişi ne ki, hayatın kiri, yüreklere bakmalı bi de...hala abartılmamalı demek, kaç kişi olmalıydı ki önemsenmesi için, kaç yüz kişi, bi afetin afet sayılması ve 'abartılması' için kaç kişinin toprağa verilmesi gerek acaba?