7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

CHP'den kadınsız kongre

CHP MARDİN İL KONGRESİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kutlandığı bugünlerde Mardin'de dün düzenlenen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kongresi'nde göreve gelen yeni yönetimdeki 47 kişi arasında hiçbir kadının olmaması dikkat çekti.

Öğretmen Evi'nde düzenlenen kongreye CHP Merkez Karar Yürürme Kurulu (MKYK) üyesi ve Mardin eski Milletvekili Mahmut Duyan, Ömerli Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ, Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nasır Duyan ve yaklaşık 200 partili katıldı. Divan seçiminden sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrede ilk olarak eski İl Başkanı Mehmet Çiftsüren tarafindan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın gönderdiği mesaj okundu. Tek liste ile gidilen kongrede dilek ve temenniler bölümünde kimse söz alıp konuşmadı.

Kongrede 65 delegenin oyunu alarak göreve gelen Mehmet Kılınçaslan başkanlığındaki 47 kişilik yönetimde hiçbir kadının olmaması dikkat çekti. Kongrenin bitimine kısa bir süre kala salona gelen Serpil Cicim isimli kadın haricinde kongreye CHP'li hiçbir kadın katılmadı. Partisinde göreve gelen yeni yönetimin kadınlara yer vermemesini ve kadınların kongreye katılmamasını eleştiren Serap Cicim, kadınların siyasete aktif olarak katılmamasının erkeklerden kaynaklandığını savundu. Siyasetin şiddetten uzaklaşması için mutlak surette kadın elinin değmesi gerektiğini anlatan Cicim, kadınları CHP çatısı altında siyasete atılmasını istedi. Cicim, bütün bölgede hakim olan eğitimsizlikten dolayı kadınların zaten siyasetten uzak kaldığını sözlerine ekledi.

Göreve yeni gelen Mehmet Kılınçaslan ise kadınların ilgisizliğinden kendisinin de yakındığını belirterek kadınları siyasetin içerisine çekmek için çok çalışacaklarını söyledi. Kılınçaslan, Mersin'de çarşaf yırtan CHP'li kadınların davranışının kabul edilemez olduğunu ifade ederek kadınların kongreye katılmamasının çarşaf yırtma eylemi ile bir ilgisinin olmadığını ifade etti.

CHP MARDİN İL KONGRESİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 15:59:04
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 17:31:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?