7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Çiftçiye fıstık ve nar fidanı dağıtıldı

MİDYAT TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ÇİFTÇİLERE FISTIK VE NAR FİDANI DAĞITTI

Mardin'in Midyat ilçesinde fıstık ve nar yetiştiriciliğini geliştirme projesi çerçevesinde, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından çiftçilere 10 bin adet Siirt fıstığı ile 3 bin zivzik narı fidanı dağıtıldı.

Midyat Kaymakamlığı desteği ile toplam 13 bin fidanın çiftçilere ücretsiz dağıtıldığını belirten İlçe Tarım Müdürü Süleyman Kaya, "Bölge olarak tarım arazilerimiz fıstık ve nar yetiştirmeye el verişli. Çiftçilerimiz bizden talep ettikçe, biz de çiftçimize imkanlarımız ölçüsünde desteğimizi vereceğiz" dedi.

Kaya ayrıca, "Kaymakamımız Fatih Akkaya'dan büyük destek gördük. Verdiği destek ve katkılardan dolayı şahsım ve çiftçilerimiz adına teşekkür ederim" diye konuştu.

Başvuruda bulunan bütün çiftçilere fidan dağıtımı yapılıyor. İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bağlı teknik personel çiftçilere gerekli bilgileri veriyor. Çiftçilerin fidanlarını diktikten sonra ziraat teknikerleri tarafından denetlendiği belirtildi.

Çiftçilere değer verilmesinden dolayı memnun olduğunu ifade eden Ziver Atlaş adlı çiftçi, "Tek geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan köylülere, meyve yetiştiriciliği konusunda destek veren yetkililere çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

MİDYAT TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ÇİFTÇİLERE FISTIK VE NAR FİDANI DAĞITTI
MİDYAT TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ÇİFTÇİLERE FISTIK VE NAR FİDANI DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 12:37:02
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 00:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?