5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Çocuk Filmleri Festivali başladı

Garanti Bankası ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı Sinema (TÜRSAK) işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Garanti Mini Bank 6. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali' Mardin'de çocuklarla buluştu.

Sunuculuğunu Sinem Kobal'ın yaptığı festivalin açılışı Mardin Atatürk Kültür Merkezi'nde Mardin Valisi Hasan Duruer, Emniyet Müdürü Serdar Meriç, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil, TURSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğit ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Erbil, festival açılışında yaptığı konuşmada, "6 yıldır TURSAK Vakfı'nın işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz Türkiye'nin çocuklara yönelik ilk film festivali olan 'Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali'nin yaygınlaşarak devam etmesinden gurur duyuyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra bu yıl ilk kez Şanlıurfa'ya gittik. Şimdi de festivalimizi Mardinli çocuklarla buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Festival kapsamında çocuk sinemasının dünyadaki başarılı örneklerinden, ödül kazanmış 30'a yakın filmi birlikte izleme fırsatı bulacağız. Filmler sayesinde, dünyanın farklı coğrafyalarıyla, farklı kültürler, renkler, gelenekler ve farklı yaşam tarzlarıyla tanışacağız. Çocukların hayal dünyasını geliştiren sinema sanatının yepyeni yapıtları Mardinli çocuklarla buluşturmak bize büyük bir heyecan veriyor" dedi.

Garanti Mini Bank 6. Uluslararası Film Festivali'nde en iyi filmi her yıl olduğu gibi festivalin uluslararası çocuk jürisi seçiyor. Eylem Begüm Tunç, Aybüke Şahin, Baver Akın Ege, Rojin Irmak, Umut Budak ile Olkan Özyurt'un yöneticiliğinde oluşan Mardin Çocuk Jürisi, 'Honda-Hayallerin Gücü'nü en iyi film olarak seçti. 'Parti Tırtılları' filmiyle başlayacak festival, 29 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında Mardin Sinemardin Sinema Salonu'nda sürecek. Berlin, Chicago, Norveç ve Toronto gibi film festivallerinde gösterilen ve ödül kazanan yaklaşık 30 film, çocuklar ve aileleri tarafından ücretsiz olarak izlenebilecek.

Çocukların gelişim basamaklarına ve pedagojik yapılarına göre 3-6, 6-9, 9-15 yaş ve üzeri çocuklara uygun olarak hazırlanan festival programında, 3-6 ve 6-9 yaşlara yönelik filmlerin gösterimi önceki yıllarda olduğu gibi 'Masalcı abla' eşliğinde, 9 yaş ve üzerine yönelik filmlerin gösterimi ise Türkçe seslendirme ile gerçekleştirilecek. Festival boyunca çocuklar dünyanın birçok ülkesinden, aralarında çizgi filmlerin de bulunduğu uzun ve kısa metrajlı yaklaşık 30 filmi izleme olanağı bulacak. Türkiye'nin çocuklara yönelik ilk film festivali olan 'Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali' sayesinde, 2004 yılından bu yana yaklaşık 40 bin çocuk, dünyanın seçkin çocuk filmlerini izleme fırsatı buldu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 18:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?