8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Çocuklar kendilerini keşfedecek

Sabancı Üniversitesi'nin 'Toplumsal Duyarlılık Projeleri' kapsamında, her yaz düzenlediği 'Kendini Keşfet Projeleri' 8-23 Ağustos tarihleri arasında Mardin'de gerçekleştirilecek. Proje kapsamında, Mardinli 8-13 yaş arası 200 çocuğa ulaşarak özgüvenlerini geliştirmek hedefleniyor.

Sabancı Üniversitesi öğrencileri Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında hayata geçirecekleri 'Kendini Keşfet Projeleri' ile 8-23 Ağustos tarihleri arasında Mardinli çocuklara ulaşacak. Projede, Sabancı Üniversitesi'nden 6 öğrenci ve 1 öğretim üyesi ile farklı üniversitelerden 15 öğrenci gönüllü olarak görev alacak. Sabancı Üniversitesi öğrencileri, 'Kendini Keşfet Projesi' çerçevesinde özellikle sosyoekonomik durumu yeterli olmayan ailelerin çocuklarına eğitim veriyor. Eğitimlerle çocukların çeşitli alanlardaki yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olunurken, özgüvenlerini, üreticiliklerini ve iletişim becerilerini geliştirmelerine de olanak sağlanıyor. Proje kapsamında, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun çevresindeki mahallelerde ikamet eden 8-13 yaş arası yaklaşık 200 çocuğa ulaşmak hedefleniyor. Toplumsal Duyarlılık Projeleri, akademik yıl içerisinde devam eden projelerin yanı sıra yarıyıl ve yaz tatillerinde de İstanbul dışında 'Kendini Keşfet' başlığı altında yürütülüyor. 'Kendini Keşfet Projeleri', 2000 yılından bu yana Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin katılımı ile Mardin, Van, Şanlıurfa, Siirt, Diyarbakır'da ve 2004 yılından bu yana da Ayvalık'ta devam ediyor. 2007'nin yaz aylarında da İzmir'in Dikili Belediyesi ile ortaklaşa bir yaz projesi gerçekleştirildi. Proje 2008 yılında da ilk defa Karadeniz Bölgesi'ndeki Giresun'da düzenlendi.

Toplumsal Duyarlılık Projelerinin çalışanları tüm sorunların çözümünde bireylerin yaşadıkları topluma katkı sağlamaları gerekliliğine inanıyor. Bu kapsamda Sabancı Üniversitesi öğrencileri Toplumsal Duyarlılık Projelerini, üniversitenin ilk senesinde kredisiz zorunlu bir ders olarak alıyor. İlk sene sonunda birçok öğrenci gönüllü olarak projelere devam etmeyi seçiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 12:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?