5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Çocukların ortaoyunu keyfi

MARDİNLİ ÇOCUKLAR ORTAOYUNU KEYFİNİ MÜŞFİK KENTER İLE BİRLİKTE YAŞADI

Mardin'de Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin Valiliği, GAP İdaresi Başkanlığı ile Devlet Tiyatroları'nın işbirliğiyle gerçekleştirilen 1. Ulusal Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali kapsamında, Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi konferans salonunda "Çöp Canavarı" kukla gösterisi yapıldı.

Ünlü tiyatro sanatçısı Müşfik Kenter, çocuklarla birlikte "Çöp Canavarı" kukla gösterisini izledi.

Denizde çöpleri temizlemekten sorumlu bir balığın, çöp canavarına dönüşmesini konu alan kukla gösterisinin, ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilere dönük olarak, devreler halinde gün boyu devam edeceği belirtildi. Kukla gösterisini yapan Cengiz Özek, çocuklara çevre konusunda duyarlı olmalarını sağlayacak öğretici bir kukla gösterisi sunduklarını söyledi. Özek, "Çocuklarla hem eğlenceli bir zaman geçiriyoruz, hem de çevre konusunda çocukların duyarlı olmalarını eğlence havası içinde aşılamaya çalışıyoruz. Mardin'de bulunmaktan çok keyif aldım" dedi.

Kukla gösterisini çocuklarla birlikte izleyen ünlü tiyatro sanatçısı Müşfik Kenter, Mardin'deki tarihi doku ve kültürel zenginlik karşısında etkilendiğini belirterek, bu tarihi doku ve kültürel zenginliğin sanatla buluşmasının, bütün kültürel ve tarihsel zenginlikleri ortaya çıkaracağını söyledi. Kenter, "Kukla oyununu çocuklarla izlemekten keyif aldım. Çocukluğumu hatırladım. Devlet Tiyatroları'nın buralara daha fazla ilgi göstermesi lazım. Özel tiyatrolar ancak davet edilince gelebilir. Ama Devlet Tiyatroları'nın imkanları var. Buraların tiyatroya, sanatsal etkinliklere ihtiyacı var. Özellikle bu açılım sürecine destek olmalıyız" diye konuştu.

Gösteriyi izleyen çocuklardan Ekrem Demircan, "Çok güzeldi. İlk defa bir tiyatroya geldim ve çok güzeldi. Mardin'de bu etkinliklerin devam etmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

Aslıhan Çiçek, "Çok güzel bir orta oyunuydu. Mardin'in bu tür etkinliklere ihtiyacı var. Yetkililerden bu yönde daha çok etkinlik bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

MARDİNLİ ÇOCUKLAR ORTAOYUNU KEYFİNİ MÜŞFİK KENTER İLE BİRLİKTE YAŞADI
MARDİNLİ ÇOCUKLAR ORTAOYUNU KEYFİNİ MÜŞFİK KENTER İLE BİRLİKTE YAŞADI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 16:58:02
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 01:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nihat toprlı IP: 88.231.136.xxx Tarih : 25.11.2009 04:37:21

bu festivalin yapımında emegi gecen butun kurum ve kuruluşlara tşkr ederim lakin secilen gösteri bayat gösteriydi zaten bu oyunu( çöp canavarı)hergun seyrediyoruz bu konuda belediye başkanı çok duyarlı kendisi oynuyor zaten her gün bu oyunu, gelen misafirler gercek çöp canavarını görmek istiyorsa mardinin alt mahallerini bi dolaşsın,ha şunu diyeyim bizim çöp canavarı kel sizinki gibi sacı yok