5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

'Çocuklarınızı tatilde netten uzak tutun'

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Hasan Ekinci, okulların yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle velileri, çocuklarını internet ortamının zararlarından uzak tutmaları konusunda uyardı. 

Sendika binasında eğitim çalışanları ve velileri ilgilendiren konular hakkında bir basın açıklaması yapan Sendika Başkanı Hasan Ekinci, öğrencilerin yarıyıl tatilini iyi bir şekilde değerlendirmeleri için bütün velilerin, çocuklarını kitap okumaları için yönlendirmesi ve teşvik etmesi gerektiğini söyledi. 

Ders kitabı dışındaki roman, hikaye, şiir, deneme, inceleme, araştırma eserleri gibi kültür kitaplarının eğitimi destekleyici rolünün bilinenden çok daha büyük olduğuna dikkat çeken Ekinci, "En güzel karne hediyesi, dünyaca ünlü seçkin yazar ve düşünürlerimizden seçilmiş bir kitap setidir. 100 Temel Eser, bu manada olumlu bir seçmedir" dedi. İnternetin bütün olumlu yönlerine, sunduğu bilgi kaynaklarına rağmen, şiddet, müstehcenlik, kötü alışkanlıklar gibi çok önemli konularda özellikle küçükler açısından büyük tehlike olmaya devam ettiğini ifade eden Ekinci, "Gazeteci Hrant Dink cinayeti de, internet ortamının olumsuz yönlerinden çocuklarımızı korumaya yönelik tedbirlerin bir an önce üretilmesinin ve uygulamaya konulmasının hayati önemde olduğunu bir kez daha göstermiştir. Uyuşturucuyla, kumarla, terörle, fuhuşla mücadele için nasıl çeşitli kurumlar ve birimler varsa, bu kurum ve kuruluşların bir benzerinin internet ortamı için tesis edilmesi bir zarurettir. Huzurlu, güvenli ve barış ortamı içinde bir hayat, denetimsiz mümkün değildir. İnternet ortamının her tür denetimden muaf olması gerektiği iddiasının, genç nüfusumuz üzerinde toplumsal barışı ve güven ortamını dinamitleyici bir sonuç doğurmasına fırsat verilmemelidir" şeklinde konuştu. 

Okullardaki şiddetin psikolojik bir sebebinin de öğrencilerin idealizm ruhundan uzak, okulda üstün başarı elde etme gibi bir mecburiyetlerinin olmayışı olduğunu vurgulayan Ekinci, eğitimin adeta OKS ve ÖSS gibi iki sınava endeksli olduğu için sınavlarda başarılı olmanın yolunun da okul değil, dershaneler olarak gösterildiği için okulların bir anlamda işlevlerini kaybettiğini öne sürdü. 

Açıklamasında ataması yeni yapılacak olan 10 bin öğretmenin bile öğretmen açığını dolduramayacağını söyleyen Ekinci, YÖK'ün sendikalara karşı tavrını da eleştirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2007 Cumartesi 18:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat atış IP: 88.234.36.xxx Tarih : 11.02.2007 22:23:36
öncelıkle çok degerlı hasan hocama saygılarımı sunarım.Ben onun eskı bır ogrencısıyım.Bu haberı ozellıkle okudum ve haberınesaygı duyuyorum.Bızım doğu mılletı hep tore ve namus cınayetlerıyle meshurdur.Okul yıllarımda ben odevımı hep evde yapardım.okul çıkışı arkadaslar ınternetegıderdı. ben o zaman ınternetın ne oldugunu bıle bılmezdım.ıstanbula geldık okulumu bırakmak sorunda kaldım. şimdi daha ıyı anlıyorum okulun ne kadar guzel oldugunu.çocuklar okulunuzu okuyun.okul tatılınızı degerlendırın.hocam bana hep calıs derdı ama ben onu dınlemezdım.sımdı cok pişmanım.Lutfen bu notumu HASAN HOCAMA ıletın.sımdıden teşşekkurler.