5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Çöpkük bebeği töreye karşı korunuyor

Henüz bir kaç saat önce dünyaya getirdiği bebeğini çöplüğe terk eden 17 yaşındaki B.E., töre kurbanı olmaması için polis korumasına alındı. B.E.’nin tedavi gördüğü hastanede odasının kapısında 2 polis nöbetçi konuldu. 

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, B.E.’nin Mardinli bir ailenin çocuğu olduğu, genç kadının ailesinin kendisini öldürmesinden korktuğunu söylediği belirtildi. B.E., bunun üzerine korumaya alındı. Kanaması olan B.E.’nin tedavi gördüğü hastanenin hem girişinde, hem de yattığı odanın kapısının önünde resmi ve sivil polisler nöbet tutuyor. 

B.E.’nin tedavi sonrası bir başka ilde Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirileceği bildirildi. B.E.’nin bir tekstil firmasında temizlikçi olarak çalıştığı, iş arkadaşıyla aşk yaşadığı ve hamile kaldığı, erkek arkadaşının ise vatani görevini yapmak için bir süre önce askere gittiğini söylediği kaydedildi.

ÇÖPLÜKTE DOĞURMUŞ 

B.E.’nin bebeğini çöplükte doğurduğu da ortaya çıktı. B.E.’nin polise verdiği ifadede, “İş arkadaşım ile birlikte oldum. Sonra hamile kaldığımı öğrendim. Arkadaşım askere gitti. Hamileliğimi ailemden gizledim. Gece rahatsızlandım. Saat 24.00 sıralarında burnum kanadığını söyleyerek evden dışarı çıktım. Kısa süre sonra geri döndüm. Saat 03.00’a doğru sancılarım iyice arttı. Sonra gizlice evden dışarı çıktım. Evimize yaklaşık 300 metre uzaklıktaki çöplük alana gittim. Burada doğum yaptım. Bebeğe hiç bakmadan eve döndüm'' dedi.
POLİS KAN İZİNDEN BULDU 

Bebeğin terk edildiği çöplükte araştırma yapan polisler, kan izlerini takip ederek, B.E.’nin evine ulaştı. Kapıyı çalan polisler, B.E.’nin anne ve babasına kan izlerinin nedeni sordu. Aile, kızlarının gece burnunun kanadığını ve bu nedenle dışarı çıktığını o zaman da kan damlamış olabileceğini söyledi. Polis, bu ifade üzerine B.E.’yi ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü. B.E., polise terk edilen bebeğin annesi olduğunu itiraf etti.
Milliyet İnternet
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2007 Perşembe 15:10:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?