5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Cuma günü miting var

Mardin'in Midyat ilçesinde, İsrail'in Filistin'e saldırılarını protesto etmek amacıyla sivil toplum kuruluşları tarafından Cuma günü miting düzenlenecek.

Diyanet-Sen Midyat Şubesi, Selahaddin Eyyubi Düşünce Derneği (SED-DER), Türk Diyanet Vakıf-Sen Şubesi, Özerk Diyanet Evkaf Sendikası Şubesi, Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Teşkilatı tarafından, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıyı kınamak amacıyla miting düzenlenecek. Tertip komitesi adına açıklama yapan BBP İlçe Başkanı Ziyaattin Ayyıldız, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 500'ün üzerinde Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirterek bu saldırıları
lanetlediklerini söyledi. ABD ve Batı dünyasının İsrail saldırılarına karşı sessiz kalmasını kınadığını bildiren Ayyıldız, "İsrail, hain yüzünü Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırıyla bir kez daha göstermiştir. İsrail'in okullara ve evlere yönelik düzenlediği saldırılarda 500'ün üzerinde insanın ölmesi ve bir o kadar da yaralının olması milletimizi derinden üzmüştür. Gazze'de yağdırdığı bombalarla çoluk çocuk onlarca masum insanı katleden işgalci İsrail, tüm insanlığın nefretini kazanmıştır.

İsrail'in masum Gazze halkına yönelik saldırısını lanetleyerek şiddetle kınıyoruz. İsrail'in kadın ve çocuk demeden sivil halka yönelik olarak düzenlediği bu canice saldırıya ABD ve Batı ülkelerinin sessiz kalmasını da anlamlı buluyor, onları da bu tavırlarından dolayı suç ortağı ilan ediyoruz. Medeniyet ittifakından bahseden dünyaya barış ve özgürlük çağrıları yapan ABD ve Batı dünyasının sahte yüzü, İsrail'in gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalmasıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır. İsrail'in saldırılarını protesto etmek üzere bir miting düzenleyeceğiz. 9 Ocak günü Köşk Meydanı'nda saat 12.30'da yapılacak mitinge bütün halkının katılımını bekliyoruz" dedi.

Ayyıldız, mitinge sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, oda başkanlıkları ile vatandaşların destek verdiğini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 11:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?