8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Cüneyt Yüksel esnafı ziyaret etti

AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Sıfır Faizli kredi desteği programına değinen Yüksel, "Program, 18 ay vadeli ve işletme başına 25 bin YTL'ye kadar krediyi kapsayacak'' dedi.

AK Parti Milletvekili Cüneyt Yüksel, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye'nin önemli bir çoğunluğunu oluşturan esnaf ve sanatkarların problemlerinin çözümü için geliştirilen projelerle ilgili Mardin esnafına çeşitli bilgiler verdi. Esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorunların farkında olduklarını belirten Yüksel, gerek partisinin gerek ilgili Bakanlıkların proje üretiminde ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Özellikle esnaf ve sanatkarlar için, onların sıkıntılarını en aza indirmek ve ülkenin yaşadığı değişim, dönüşüm ve kalkınma sürecine uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacına değinen Yüksel, esnaf ve sanatkar temsilcilerinin yanı sıra, kamu yetkililerinin, sivil toplum kuruluşlarının, akademisyenlerin ve pek çok siyasetçinin bilgilendirildiğini belirtti. Çıkan sonuçların projelendirilip bir an önce faaliyete geçileceği müjdesini veren Yüksel, özellikle Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı KOSGEB aracılığıyla ilk defa esnaf ve sanatkarlara 'Cansuyu' verebilmek için başlatılan sıfır faizli kredi desteği programını anımsattı. Yüksel, şöyle konuştu:

"Sıfır faizli kredi desteği programı 18 ay vadeli ve işletme başına 25 bin YTL'ye kadar krediyi kapsayacak. İmalatçı esnaf ve sanatkarımız bu destek programından yararlanabilecektir. İlk 6 ayı ödemesiz bu destek ile 125 milyon YTL'lik bir kredi hacmi oluşturulacak. Uygulama ile bir taraftan esnaf ve sanatkarlarımızın finansman ihtiyaçlarını karşılamak ve diğer yandan da piyasada yaşanan nakit sıkışıklığını gidermek hedeflenmektedir. 20 Ağustos'ta başlayan programda ayrılan kaynağın yüzde 25'i Güneydoğu ve Doğu Anadolu, yüzde 25'i diğer kalkınmada öncelikli yöreler, yüzde 50'si de normal ve gelişmiş yörelerdeki imalatçı esnaf ve sanatkarımıza ayrılmıştır. Ayrıca, uygulanacak programda kadın imalatçı esnaf ve sanatkarlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak, kredi limiti 30 bin YTL olarak belirlenmiştir."

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın temel hedefinin sanayicinin, KOBİ'lerin, esnaf ve sanatkarların sorunlarını çözmek olduğunu belirten Milletvekili Cüneyt Yüksel, bu kredi destek programının etkin bir program olduğunu belirtip esnaf ve sanatkarların sorunlarını çözmede yardımcı olmasını dilediğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 16:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?