7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Cüneyt Yüksel'den MTSO'ya ziyaret

AK Parti Mardin Milletvekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Cüneyt Yüksel, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret etti.

Milletvekili Yüksel ve MTSO Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, kurulması planlanan Artuklu Üniversitesi ve kent gündemiyle ilgili konularda açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Cüneyt Yüksel, MTSO Başkanı Mehmet Ali Tutaşı ve yönetim kurulu üyeleriyle ülke ve Mardin gündemi hakkında görüş alışverişinde bulundu. İl genelinde 3 bin 500 üyesi bulunan derneğin çalışmaları hakkında Yüksel'e bilgi veren MTSO Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, odanın Mardin merkez ve 7 ilçenin nabzını tuttuğunu belirtti.

İl genelinde nakliyat sektörünün çok büyük öneme sahip olduğunu belirten Tutaşı, Mardin'in ülke genelinde nakliyat sektörünün kalbi durumunda olduğunu söyledi.

Nakliyat sektörünün yanı sıra Mardin Artuklu Üniversitesi üzerine konuşan Milletvekili Yüksel ve Tutaşı, üniversite için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti. Tutaşı, "Milletvekilimiz Cüneyt Yüksel, akademisyen kimliğe sahip bir siyasetçimiz. Eğitime ve üniversitemize gösterdiği ilgi ve önemden dolayı hem sivil toplum örgütü olarak bizim hem de Mardinli halkımızın gönlünde yeri ayrıdır" dedi.

ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MARDİN'İN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK

Mardin'de kurulacak üniversitenin önemine dikkati çeken Milletvekili Yüksel, üniversitenin Mardin'de ticari bir hareketlenme getireceğine vurgu yaparak şunları söyledi:

"Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile görüşerek rektörlük binası sözü aldık. Bina Mardin'in tarihi yapısına uygun olarak inşa edilecektir. Ben inanıyorum Artuklu Üniversitesi çok yakın zamanda yörenin çehresini değiştirecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 10:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
qerboranli IP: 86.96.226.xxx Tarih : 31.10.2008 07:43:15

ben bir dargecitliyim bizim bu milletr vekilleri secime bir ay kala geldiler ilceye bir dahada yuzlerini goren olmadi anca yerler cuneyt beyi tanimiyorum suleyman celebi geldi herkesten oyu kapti ve arkasina bakmadan gitti bir gun olsun geri donup acaba bi sorununuz varmi diye, yolunuzu yapacam dedi ip gibi ince yilan gini egri bugru yolun sadece bozulan yerlerini tamir ettiler bu sadece biri dargecit ilceside butun mardin ve ilceleri gibi terihi var ama kimse sahip cikmiyo ve hep si yikilmaya mahkum ediliyo bari o degerlere sahip cikin bi el koyun bu olayaki bizde bir milletvekilimiz var diyebilelim suryaniler tarafindan bizim insanlarimiza birakilan evlerde hala insanlar yasiyo ve hepsi yikilmaak uzere icindeki insanl;arla birliktee,,,lutfen dargecitede sahip cikin midyata ciktinizin yarisi kadar hic olmassa...mardinin sayin millattvekillerine.